«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Які продукти шкодять підшлунковій залозі

Фахівці в області природної медицини вважають, що якість і тривалість нашого життя залежить від роботи підшлункової залози. Простими словами, чим швидше вона зношується, тим вище ризик передчасної смерті. Надмірне неадекватне харчування губить підшлункову залозу. Як же забезпечити збереження цього важливого органу та уникнути багатьох бід?

Проблеми з підшлунковою залозою
Марва Оганян – лікар-терапевт, біохімік, професіонал з 45-річним стажем роботи – знає, звідки береться більшість сучасних недуг. «Як відомо, – розповідає Марва Вагаршаковна, – підшлункова залоза відповідає за розщеплення в кишечнику з’їденої людиною їжі і вироблення гормону інсуліну.

З самого народження ми безжально експлуатуємо цю залозу, примушуючи її працювати цілодобово і синтезувати ферменти. В процесі орган перевантажується, витрачаючи велику кількість енергії. Несвоєчасний прийом їжі виснажує енергетичні запаси і підшлункову залозу, виникає діабет, панкреатит, рак підшлункової залози, самопереварювання і омертвіння залози. Тому необхідно раз і назавжди усвідомити, яким має бути правильне харчування ».

Принципи правильного харчування
Властивості їжі повинні відповідати нашій фізіології. Сирі фрукти, овочі, пророслі злаки, горіхи, харчові трави розщеплюються з мінімальною кількістю ферментів. Травлення відбувається природно, без дискомфорту, здуття, важкості, діареї або запору. Але для розщеплення тушкованих або смажених страв потрібно в 100 разів більше ферментів, ніж для сирих продуктів.

Поїдаючи термічно оброблену їжу, ми змушуємо підшлункову залозу працювати у сто крат активніше, від чого вона зношується з кожним роком все сильніше. Варена, смажена, тушкована їжа позбавлена ​​енергетичної цінності, тому для насичення нам потрібно вживати великі порції. Так ми піддаємо травний тракт і підшлункову залозу невластивою їм навантаженні. Не дарма кажуть: «Ножем і виделкою ми риємо собі могилу».

Травні ферменти перестають вироблятися після 18:00. Ось чому все дієтологи забороняють вечеряти після шести: з’їдена ввечері їжа гниє в дванадцятипалій кишці до 9 ранку, а вдень маса прямує далі в тонкий кишечник, товсту кишку, отруюючи все на своєму шляху.

Печінки доводиться приймати на себе виділення отрути і фільтрувати кров. В результаті виникає гепатохолецистит, холецистит, інфекційна жовтяниця, вірусний гепатит і, як наслідок, цироз печінки. Лікування печінки і підшлункової залози може бути тривалим і зажадати зміни способу життя.

М’ясні продукти не відносяться до якісної їжі. Чому? Наша травна система не здатна обробити тваринний білок належним чином, тому він починає гнити. Тільки короткий травний тракт хижаків призначений для перетравлення м’яса. У людини ж система органів травлення набагато довша, білок знаходиться в ній майже 8 годин, і людських харчових ферментів недостатньо, щоб розщепити м’ясні продукти.

Чужорідний тваринний білок – сильний алерген. У процесі його гниття виділяються отруйні гази (аміак, метан, сірководень) і токсини (путресцин, кадаверин, птомаіни). Печінка здатна знешкодити їх лише частково, в результаті вони накопичуються і потрапляють в кров, що призводить до виникнення різних хвороб.

Категорично не можна годувати немовлят солодкою манною кашею і рисовою молочною кашею! У цих крупах немає ніяких вітамінів, а в суміші з молочним білком і цукром виходить бродяча і  гниюча в шлунку субстанція. Звідси і дитячі шкірні діатези і бронхіальна астма. Турботливі батьки помилково підключають до раціону м’ясо – «незамінні амінокислоти і необхідний для росту організму білок».

Здорова печінка і мікрофлора кишечника, селезінка і кістковий мозок самі прекрасно можуть синтезувати амінокислоти. Маючи свої «рідні», а не взяті у мертвої тварини, амінокислоти, організм дитини самостійно виробляє білкові молекули, які не викликають відторгнення і утворення антитіл.

РЕЖИМ ХАРЧУВАННЯ НА КОЖЕН ДЕНЬ

Ранок слід почати з трав’яного чаю з медом, лимонним або ягідним соком. Він набагато корисніше, ніж кава і чорний чай. У напій можна додати шипшину, зелений чай, каркаде (пелюстки суданської троянди). Після цього ідеальним буде склянку свіжого соку з сезонних овочів або фруктів.

Сніданок з 10 до 11 години повинен бути фруктовим. У теплу пору року – свіжі фрукти, взимку і навесні – сухофрукти. Через півтори-дві години випий великий кухоль трав’яного чаю або соку.

Обід повинен складатися зі свіжих овочів із зеленню. Натерті овочі заправляються подрібненою зеленню, домашньою сметаною або рослинним маслом, курячим яйцем. Дуже корисно буде додати до страви пророщені зерна пшениці, гречки, гороху, насіння льону, соняшнику. Після обіду почекай 1,5 години і можна випити будь-який напій з вищезазначених.

Вечеря з 17 до 18 години повинна бути фруктовою або овочевою. До салату можна додати висівки, горіхи, тверді сири. Доречні будуть кисломолочні продукти: йогурт, кефір, ряжанка. Замість хліба – бутерброди з житніх сухарів з маслом і часниковим соусом. Восени потрібно робити упор на всі плоди червоного і оранжевого кольору – багате джерело вітамінів, мікроелементів і антиоксидантів.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі