10 секретів пухнастих пампушок
Формуючи пампушки, припудрювати борошном треба лише дошку, а зверху на тіст борошна не має бути. Далі тісто розкотити, накласти начинку на позначені кружальця, накрити другим пластом тіста, а потім склянкою вирізати пампушки. Важливо, щоб в середині пампушки, окрім начинки, не було борошна. Через нього пампушки можуть розстріскуватися у гарячій олії чи смальці.
Треба, щоб усі вирізані пампушки добре виросли, вистоялися (не менше 15-20 хв), інакше вони будуть надто інтенсивно рости в олії, від чого можуть потріскати.
Треба стежити, щоб сформовані пампушки не пересохли. Тому треба їх викладати на дошку подалі від батарей і протягів, накривати легкою серветкою.
Перед опусканням в олію з пампушок треба здмухнути зайве борошно, бо воно підгорає на дні каструлі. Вона має бути з грубим дном та низькими боками. Олії слід наливати, щоб пампушки вільно плавали, а олія не витікала.
Ідеальною температурою для смаження пампушків вважається 180 ОС. Це можна перевірити за допомогою маленького кубика хліба: він має стати коричневого кольору за 40 секунд. Тоді пампушки, опущені до гарячої олії, не лежатимуть на дні, вбираючи її, а відразу спливуть на поверхню.
Час смаження залежить від величини кульки, але приблизно 4-5 хв з кожного боку.
Під час смаження пампушок каструлю можна накрити, потім відкрити, перевернути пампушки і вже не накривати. Тоді пампушки посередині матимуть білий обруч.
Витягнувши, пампушки розкласти на паперові рушники, щоб стекла зайва олія, і ще ледь теплими посипати цукровою пудрою.
Щоб пампушки не вбирали багато олії, до тіста і до самої олії додати спирт або горілку.
Досвідчені господині кажуть, що краще додати цукру до тіста замало, ніж забагато. Через надмірну кількість цукру тісто розтікається, пригорає. Пише - Сім'я і дім