Більш вдалого рецепта слабосоленої скумбрії я не уявляю. Зі столу змітають за 5 хвилин
Складові:
Скумбрія 1 шт.
Вода 1 л
Сіль 5 ст. л.
Чорний перець (горошком) 6-8 шт.
Перець духмяний 5 шт.
Лавровий лист 3-4 шт.
Лук 1 шт.
Приготування:
Разморозьте скумбрію, очистіть рибу від нутрощів, видаліть голову, філе наріжте невеликими шматочками. Щоб приготувати маринад, закип’ятіть воду в каструлі, додайте сіль, очищену цибулину, чорний перець (мелений і горошком) і лаврове листя.
Варіть спеції протягом 10 хвилин, потім зніміть каструлю з вогню і дайте воді охолонути.
В охолоджений маринад помістіть шматочки скумбрії, накрийте каструлю кришкою і залиште рибу на 2 години. Через 2 години дістаньте скумбрію з каструлі з маринадом і можете подавати до столу. Не залишайте рибу в маринаді довше, ніж на 2 години, вона вийде дуже солоною. Вітаємо, слабосоленая скумбрія готова! Якщо не збираєтеся подавати рибу до столу відразу після приготування, помістіть її в скляну банку і відправте в холодильник.
Смачного!
Пише - ukrainians.today