Чаювання в стилі мінімалізму: 5 вишуканих десертів всього з 3 інгредієнтів
Кокосові цукерки
Відмінна альтернатива батончикам “Баунті” – райський десерт з ніжною кокосовою начинкою, пише - Коліжанка
Складові:
кокосова стружка – 400 г
згущене молоко – 400 г
ванілін – на кінчику ножа.
Змішати стружку, згущене молоко і ванілін до однорідного стану.
Духовку нагріти до 170 градусів. З суміші сформувати кульки і викласти на деко, застелене пергаментом. Відправити в духовку на десять хвилин.
Кокосові цукерки
Кокосові цукерки
Шоколадно-горіховий мус
Дивовижно ніжний десерт підкорює простотою приготування і гладким, шовковистим смаком з ноткою лісових горіхів.
Складові:
фундук – 80 г
гіркий шоколад – 260 г
вода – 240 мл.
Горіхи обсмажити на сухій сковороді і дрібно порубати.
Шоколад поламати на шматки і розтопити в мисці на плиті. Зробити крижану баню: в окрему ємність налити води і насипати колотий лід. Помістити туди миску з розтопленим шоколадом і енергійно збивати 5-7 хвилин до появи стійких піків.
Готовий крем викласти в креманки і посипати рубаним фундуком.
Шоколадно-горіховий мус
Шоколадно-горіховий мус
Фісташкова халва
Чудова східні ласощі з пікантним смаком і тонким ароматом фісташок.
Складові:
очищені фісташки – 1,5 ст.
цукор – 0,5 ст.
вершкове масло – 5 ст. л.
Фісташки замочити в окропі на півгодини. Злити рідину, подрібнити горіхи в блендері до однорідної маси. Додати цукор і все добре перемішати.
На сковороді розтопити масло і викласти фісташкову масу. Обсмажувати на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом 15 хвилин – паста повинна уваритися і загуснути.
Готову халву викласти у змащену маслом форму, охолодити в холодильнику і розрізати на шматочки. Скибочки халви можна вмочити в гарячий шоколад, обваляти в кунжуті, кокосовій стружці.
Фісташкова халва
Фісташкова халва
Вівсяне фітнес-печиво
Смачне і корисне печиво готується без грама цукру. Ідеальний десерт для тих, хто стежить за фігурою.
Складові:
вівсяні пластівці – 1 ст.
2 стиглих банана
жменя родзинок.
Духовку нагріти до 180 градусів.
Ізюм вимити і просушити. Вівсяні пластівці подрібнити в блендері в борошно. Банани розім’яти в мисці виделкою.
У бананову масу додати вівсянку і родзинки і ретельно все перемішати. На деко, застелене пекарським папером, ложкою викласти печиво. Запікати в духовці 15 хвилин до золотистого кольору.
Бананово-кокосові оладки
Смачні ніжні оладки з бананів і кокосової стружки – те, що потрібно, щоб підняти вам настрій в холодний зимовий вечір.
Складові:
стиглі банани – 3 шт.
кокосова стружка – 100 г
яйце куряче – 1 шт.
Кокосову стружку висипати в блендер і подрібнити в муку. Додати яйце і очищені банани і все ретельно збити.
Сковороду змастити маслом, розігріти і обсмажити оладки – по 2-3 хвилини з кожного боку. Подавати з йогуртом або збитими вершками.