Чекала осінь заради соковитого гарбуза: готую ніжну сирну запіканку, цей смак не передати словами
У холодну пору так хочеться чогось солодкого, та побільше, щоб підняти собі настрій. А гарбуз просто відмінно підходить для приготування солодких і корисних десертів - повідомляє сайт holovni-novyny.com.ua
Сьогодні наша редакція поділиться з тобою рецептом дуже ніжної і смачної запіканки з гарбуза. Цей сирно-гарбузовий десерт подобається і дорослим, і дітям. А виглядає він настільки спокусливо, що сміливо може займати центральне місце на святковому столі.
СКЛАДОВІ:
800 г гарбуза
500 сиру
200 г цукру
5 яєць
2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
25 г маку
цедра одного апельсина
100 г сметани
ПРИГОТУВАННЯ
Постав м’якоть гарбуза в духовку запікатися. Залиш 100 г м’якоті на заливку, а решту відіжми через складену в декілька шарів марлю. Подрібни просушений гарбуз в блендері або м’ясорубці. Додай 70 г цукру, цедру, 2 яйця, 1 ст. л. крохмалю і гарненько перемішай.
Провари мак на невеликому вогні 15 хвилин. Потім злий воду і просуши його. Змішай в блендері сир і 100 г цукру до однорідної маси. Потім додай в неї 2 яйця, 1 ст. л. крохмалю, мак.
Застели дно форми (найкраще використовувати роз’ємну) пекарським папером і змасти маслом. Борти змасти теж маслом і посип невеликою кількістю борошна. По черзі викладай по ложці сирної маси і гарбузової.
Постукай легенько наповненою формою по столі, щоб маса розподілилася в ній рівномірно.
Проведи дерев’яною шпажкою від стінок форми до центру кілька промінчиків. Поклади форму в духовку і запікай приблизно 40 хвилин при температурі 170 градусів.
Тим часом приготуй заливку: змішай сметану, 30 г цукру, 1 яйце і 100 г гарбузового пюре.
Готову запіканку залий заливкою і залиш в духовці ще на 10 хвилин.
Остуди готову запіканку і подавай до столу. Смачного!
ПОРАДА РЕДАКЦІЇ
Кількість цукру, звичайно ж, можна збільшити або зменшити. Якщо ти на дієті, то можеш замінити його медом. Також можеш додавати корицю, цукати і будь-які інші інгредієнти для ще більш цікавого смаку.
Впевнені, що ти оціниш цей десерт по достоїнству.