Домашні картопляні чіпси
Версія чіпсів з духовки набагато більш здорова ніж магазинні чіпси, і навіть ніж домашня смажена версія. Спробуйте! Впевнена, Вам сподобається!
Є ще один спосіб приготування чіпсів - в мікрохвильовій печі. Але той хто мене вже трохи знає, напевно пам'ятає, що мікрохвильовку я категорично не визнаю. Вона у мене стоїть в гаражі, припадає пилом, це моя студентська спадщина (будучи студенткою я більше грішила і розігрівала:-)). Тепер вже навіть попкорн в ній не готую. У сковорідці краще виходить. З мікрохвильовкою у нас відносини як у відомому вислові: "Гидко їсти, шкода кинути":-) Так що про цей метод мене навіть не питайте.
Інгредієнти
3 великі картоплини, добре вимити
50 мл оливкової олії
Крупная сіль
Паприка, тертий сир Пармезан (за бажанням)
Час приготування: 20 хвилин
1) Духовку розігрійте до 200 ᵒС.
2) Картопля тонко наріжте. Найкраще для цього використовувати шатківницю, інакше тонко і рівномірно нарізати чіпси майже не можливо.
3) Змастіть деко оливковою олією і викладіть картоплю в один шар і змастіть поверхню олією також.
4) Вставте картоплю в розігріту духовку і печіть 8-10 хвилин. Картопля повинна добре підрум'янитися і частково відставати від дека.
5) Перекладіть чіпси в миску, посипте сіллю, паприкою або тертим сиром Пармезан (якщо використовуєте) і насолоджуйтесь!:-)
Якщо хочете зберегти чіпси хрусткими на потім, остудіть їх на решітці, розкладеними в один шар) або на дошці (деку, таці) застеленій паперовим рушником, щоб вбирав зайвий жир і вологу.
Смачного!
Пише - picantecooking