«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Домашні картопляні чіпси

Рідко можна зустріти когось, хто б не любив чіпси. Але ті пресовані пластинки з пакетика вже навіть не пахнуть картоплею. А так іноді хочеться похрумтіти:-)

Версія чіпсів з духовки набагато більш здорова ніж магазинні чіпси, і навіть ніж домашня смажена версія. Спробуйте! Впевнена, Вам сподобається!

        Є ще один спосіб приготування чіпсів - в мікрохвильовій печі. Але той хто мене вже трохи знає, напевно пам'ятає, що мікрохвильовку я категорично не визнаю. Вона у мене стоїть в гаражі, припадає пилом, це моя студентська спадщина (будучи студенткою я більше грішила і розігрівала:-)). Тепер вже навіть попкорн в ній не готую. У сковорідці краще виходить. З мікрохвильовкою у нас відносини як у відомому вислові: "Гидко їсти, шкода кинути":-) Так що про цей метод мене навіть не питайте.

Інгредієнти

 3 великі картоплини, добре вимити
 50 мл оливкової олії
 Крупная сіль
 Паприка, тертий сир Пармезан (за бажанням)
Час приготування: 20 хвилин

1) Духовку розігрійте до 200 ᵒС.

2) Картопля тонко наріжте. Найкраще для цього використовувати шатківницю, інакше тонко і рівномірно нарізати чіпси майже не можливо.

3) Змастіть деко оливковою олією і викладіть картоплю в один шар і змастіть поверхню олією також.

4) Вставте картоплю в розігріту духовку і печіть 8-10 хвилин. Картопля повинна добре підрум'янитися і частково відставати від дека.

5) Перекладіть чіпси в миску, посипте сіллю, паприкою або тертим сиром Пармезан (якщо використовуєте) і насолоджуйтесь!:-)

Якщо хочете зберегти чіпси хрусткими на потім, остудіть їх на решітці, розкладеними в один шар) або на дошці (деку, таці) застеленій паперовим рушником, щоб вбирав зайвий жир і вологу.

Смачного!

Пише - picantecooking

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі