Домашня бринза - чудове доповнення до сніданку! Рецепт від бабусі з Карпат: з 1л. молока - 1кг. бринзи
Інгредієнти
Для приготування цієї страви потрібно:
2 літри молока,
400 г сметани,
6 яєць,
щіпка солі,
стакан кефіру.
Процес готування
Щоб приготувати бринзу в домашніх умовах, потрібно кілька дій:
Молоко з сіллю доводять до кипіння.
Сіль додається за смаком, адже кожен віддає перевагу певним смаковим якостям подібного продукту.
У кипляче молоко необхідно додати збuті яйця і сметану. Суміш потрібно протушкувати, постійно перемішуючи протягом 6 хвилин.
У процесі готування можна помітити утворення сиру і відділення від загальної маси сироватки.
Отриману масу необхідно відкинути на друшляк, застелений марлею в кілька шарів.
Сироватка повинна повністю стекти, після чого молокопродукт, що залишився можна помістити під прес.
Вже через 4 години можна витягти бринзу з-під пресу, але вживати її ще рано.
Домашню бринзу загортають у марлю і поміщають на кілька годин в холодильник.
Сир можна зробити різної щільності і різного смаку. Для підвищення щільності сиру треба помістити масу під важчий прес.
Домашня бринза виходить набагато смачнішою і дешевшою, ніж магазинна. До того ж, в ній відсутні штучні барвники, ароматизатори та інші хімічні компоненти.
Смачного!
Пише - Українці Сьогодні