«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Фітнес-цукерки: як приготувати корисні солодощі.

Ті люди, хто піклується про свою фігуру, не з чуток знають про те, що цукерки – перший ворог струнких стегон і тонкої талії. Тому, намагаючись схуднути, в першу чергу, з раціону видаляють цукерки. Ці ласощі дуже смачні, але при цьому шалено калорійні, що негативно позначається на процесі корекції ваги.

Що ж робити, назавжди забути про радощі життя і з заздрістю спостерігати за тим, як гладкі, але щасливі подруги поїдають смаколики в блискучих обгортках?

Ні, не варто впадати у відчай і вдаватися до таких крайнощів.

 Вихід із ситуації є і він називається фітнес-цукерки! Як ви вже зрозуміли, додаток фітнес означає, що цей десерт рекомендований тим, хто стежить за своєю фізичною формою, ходить до спортивного залу і намагається дотримуватися правил здорового харчування. Така цукерка з чаєм додасть сили перед тренуванням і не принесе зайвих калорій в ваш організм.

5 рецептів цукерок, які не зашкодять фігурі

Нижче наведені популярні рецепти, дотримуючись яких ви зможете приготувати фітнес-цукерки в домашніх умовах.

Рецепт фітнес-цукерок з вівсяних пластівців

Складові:

Для того, щоб отримати 30-25 золотистих кульок, які смачно пахнуть медом і вівсянкою, вам знадобляться;

Курага таджицька (можете взяти будь-який інший сорт) -100г;

50 грам волоських горіхів (якщо є можливість замінити волоські горіхи на лісові);

Пластівці вівсяні – 200 г;

Мед – 20 г (використовуйте мед, зібраний з різнотрав’я або квіток гречки);

Рослинна олія – 20г.

Спосіб приготування:

Для початку подрібнюємо курагу і горіхи. Ретельно перемішуємо їх з медом і олією, а потім додаємо вівсяних пластівців. З однорідної суміші формуємо круглі кульки розміром як невеликий волоський горіх. Викладаємо наші цукерки на пергамент, змащений олією і відправляємо його до попередньо розігрітої духовки (температура випікання становить 180-200 градусів). Час приготування буде залежати від зовнішнього вигляду наших фітнес-цукерок. Як тільки вони набудуть приємного золотистого відтінку, їх пора виймати. Розкладіть кульки на плоскій тарілці з широкими краями або столовій таці. Дайте їм гарненько охолонути.

Все – смачний десерт готовий до вживання!

Рецепт фітнес-цукерок з рису

Всім, хто обожнює «Рафаелло», цей смаколик нагадає його незабутній смак. Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти.

Складові:

1 склянка рисової муки дрібного помолу;

2 склянки фініків (попередньо їх необхідно добре розмочити у воді);

100 г мигдалю (цей інгредієнт додається за бажанням);

Кокосова стружка для присипки готового кулінарного виробу.

Спосіб приготування:

Беремо фініки і заливаємо їх гарячою кип’яченою водою приблизно на 4 години. Потім обережно зливаємо воду, очищаємо сухофрукти від кісточок і пропускаємо розм’яклі фініки через блендер або ж м’ясорубку. Додаємо до отриманої маси рисове борошно, гарненько розмішуємо та ліпимо кульки. Можна всерединку цукерки покласти мигдаль або шматочок волоського горіху (це трохи збільшить калорійність, але і додасть нових смакових якостей кулінарному виробу). Після того як кульки з цукеркової маси сформовані, присипаємо їх кокосовою стружкою і викладаємо на тарілку, застелену пергаментним папером. Цей рецепт не передбачає теплової обробки, тому відправляємо наші ласощі відразу на полицю холодильника і тримаємо там приблизно 2-3 години.

Цукерки з гарбуза

Фітнес-цукерки з гарбуза будуть чудовим доповненням до молочного коктейлю або трав’яного чаю. Спробувавши хоча б один раз цей делікатес, ви знову і знову будете згадувати його оригінальний і незабутній смак.

Складові:

400 г м’якоті гарбуза;

2 склянки мюслів, приготованих з використанням не цукру, а фруктози;

0,5 склянки рисового борошна дрібного помолу.

Спосіб приготування:

Беремо мюслі і подрібнюємо їх до порошкоподібного стану за допомогою кавомолки. Потім беремося за приготування гарбуза. Його нарізають шматочками, очистивши перед цим від шкірки і насіння та запікають у духовці до готовності. Після цього можна перетворити гарбуз в пюре за допомогою виделки або блендера. Додаємо половину перемелених мюслів до гарбузової маси. Якщо ви бачите, що суміш виходить занадто рідкою, можете додати трохи рисової муки. Після того як всі інгредієнти додані, а цукеркова суміш набула потрібної консистенції, переходимо до формування кульок. Сформовану кульку гарненько присипають змеленими мюслями і викладають на тарілку. Готові фітнес-цукерки ставимо до холодильника і чекаємо кілька годин, після чого вони готові до вживання.

Фітнес-цукерки яблучні

Яблуко споконвіку вважалося не калорійним і лише корисним фруктом. Солодощі з яблуком призначені для всіх, хто хоче бути здоровим і красивим.

Складові:

200 г – сушених яблук;

1 банан середньої величини;

0,5 склянки вівсяних висівок;

2 столові ложки порошку какао.

Спосіб приготування:

Використовуючи блендер або м’ясорубку, необхідно перетворити м’якоть банана в однорідну суміш, додати туди какао і висівки. Потім беремо сушені яблука і нарізаємо їх невеликими шматочками. Сушка з яблук буває занадто твердою та нееластичною. В цьому випадку можна трохи розм’якшити шматочки яблука, опустивши їх у воду, проте стежте потім, щоб вони не перетворилися на місиво. Додаємо яблука до суміші, ретельно розмішуємо і формуємо кульки. Викладаємо цукерки на тарілку, яку потім ставимо до холодильника.

Фітнес-цукерки з вишні

Хто з нас не пам’ятає смаку вишневого варення з кісточками, звареного бабусею? Напевно, для кожного цей смак асоціюється з дитинством і безтурботністю. Давайте нагадаємо собі про ті чудові часи і потішимо себе та своїх близьких смачними вишневими цукерками.

Складові:

2 склянки сушеної вишні;

1 склянка висівок, подрібнених до порошку;

Вода кип’ячена;

Половина плитки чорного шоколаду.

Спосіб приготування:

Вишні заливаємо гарячою водою і залишаємо на 2 години. Якщо вони були висушені з кісточкою, відокремлюємо її від м’якоті. Додаємо до вишень висівки і пропускаємо отриману суміш через блендер. З отриманої маси ліпимо кульки і посипаємо шоколадною стружкою. Оскільки шоколад – досить калорійний продукт, намагайтеся не перестаратися, присипаючи цукерки. Готові ласощі викладаємо на тарілку і тримаємо у холодильнику приблизно годину.

Бажаємо вам смачного і гарного настрою!

 

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі