«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Горіховий торт майже без борошна. Улюблений рецепт привезла з Італії! Дуже-дуже смачний

Цей торт зовсім не складний у приготуванні. Для мене на сьогоднішній день, він найсмачніший. Він ніжний, практично без борошна і без масла, а ще багато таких смачних і корисних волоських горіхів. Дуже-дуже смачний!

Горіховий торт майже без борошна

Для тіста: 1 ч. ложка борошна, 150 г волоських горіхів, 150 г цукру, 4 білка, дрібка солі і лимонної кислоти, повідомляє - ukrainians.today

Для начинки: 80 + 30 + 5 г темного шоколаду, 1 ст. ложка цукрової пудри, 300 мл жирних вершків для збивання.

Волоські горіхи підсушити на сухій сковороді і потовкти, досить дрібно, але не борошно.

Збити білки з дрібкою солі і лимонної кислоти (можна кілька крапельок лимонного соку, а можна і без нього). Поступово додати цукор і збивати до твердих піків.

Додати борошно, горіхи, перемішати до однорідності.

З пергаменту вирізати 6 кіл 18 см діаметром. Кожне коло присипати борошном і розмазати тісто на кожне коло. Випікати в заздалегідь розігрітій до 220 С духовці кожен корж 5 хвилин. Діставши з духовки дати трохи охолонути і за допомогою широкої лопатки відокремити корж від паперу. Потрібно дуже обережно відокремлювати, тому що коржі дуже ламаються. Але якщо таке станеться не переживайте, складіть їх як пазл.

Розтопити 80 г темного шоколаду на водяній бані до рідкого стану. 5 коржів змастити шоколадом за допомогою пензлика, шостий залишити без шоколаду. Дати при кімнатній температурі охолонути.

Для крему: збити жирні вершки, додати 1 ст. ложку цукрової пудри. Збити. В окрему миску відкласти 4 ст. ложки вершків. У вершки додати 30 г тертого шоколаду, перемішати.

Зібирати торт. На кожен корж намазати збиті вершки з шоколадом, зверху накрити нічим не змазаним коржем.

Торт весь обмазати збитими вершками без шоколаду. Зверху посипати торт крупно натертим темним шоколадом. Поставити в холодильник. Дати постояти кілька годин.

Смачного!

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі