«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Як використовути шкірку від з'їдених цитрусових фруктів

Цедру можна використовувати і для кулінарії, і для чищення поверхонь в будинку, і в якості натуральної косметики.

Передноворічний період - час, коли лимони, мандарини і апельсини поглинаються буквально тоннами. Головне при цьому не викидати шкірку. Це джерело корисних властивостей, і досвідчені господині знають, як вичавити максимум з цитрусових фруктів.

Зберігати шкірку простіше простого. Потрібно для початку ретельно вимити і висушити фрукт, потім зрізати шкірку, висушити його і подрібнити в порошок. Тепер насипати у скляну банку - місця займає мінімум, зберігається довго, можна весь рік у міру потреби використовувати, інформує UkrMedia.

Цитрусовий оцет

Цитрусовий оцет вже давно полюбився господиням, з його допомогою можна без зусиль почистити і дезодорувати поверхні в квартирі. Екологічно, ніякої «хімії», ще й пахне смачно. Щоб приготувати такий оцет, кірки лимона, апельсина або мандарина (можна використовувати всі одночасно) потрібно залити звичайним оцтом, настоювати тиждень. Тепер залишилося перелити в пляшку-розпилювач і можна приступати до прибирання.

Лимон для чищення дошки

Лимон прибирає будь-які неприємні запахи. Після оброблення риби або нарізки цибулі посипте дерев'яну дошку крупною сіллю і протріть половинкою лимона - чистота гарантована. І ніяких шкідливих бактерій!

Цедра для смачних рецептів

Традиційно додають цедру в солодку випічку, ніжні цитрусові нотки роблять смак більш пікантним. Але є й інші способи використання подрібнених кірок. Наприклад, цедру, перемелену в порошок, можна змішати з сіллю і чорним перцем, з такою приправою смак будь-якої страви стане більш насиченим. Цитрусовий порошок можна додавати в будь-які напої, наприклад, заварити чай, приправити і гвоздикою, вийде просто чудовий аромат.

Подрібнену цедру можна використовувати для приготування різних страв.Популярні також цукати з цитрусових кірок - натуральні солодощі, яку запросто можна подавати на десерт замість цукерок.

Цитрусова шкірка в косметології

Шкірку часто використовують для відбілювання зубів: можна чистити зуби цитрусовим порошком, як сухою пастою. Або ще простіше - протирати зуби внутрішньою стороною ще свіжих шматочків шкірки. Цей природний відбілюючий засіб, який допоможе позбутися від жовтого нальоту.

Ефективна шкірка і для чищення шкіри, звуження пор, зняття запалень. Ви можете змочити ватний диск лимонним соком і протерти обличчя, через кілька хвилин змийте водою. Ще один варіант - натерти шкірку з невеликою кількістю м'якоті, кашку нанести на обличчя, дати висохнути і теж акуратно змити. Цитруси надають тонізуючу дію, покращують зовнішній вигляд шкіри, роблячи її більш еластичною і пружною.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі