«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

ІЗ ЧОГО ПОЧАТИ ДЕНЬ, ЩОБ ВІН БУВ УСПІШНИЙ?

Ви знали, що те, яким буде ваш день — добрим чи наповненим невдач, залежить від того, як самі вирішите ще звечора. І нема насправді чорної чи білої смуги, а лише наше рішення — як ми проживаємо життя. Про те, що є запорукою успіху і щастя розповів отець Микола Петро Лучок на одній із нещодавніх передач на „Радіо Марія“.

Основне, що дає можливість людині реалізуватися — є стосунки з Богом. Тоді ми відкриваємо для себе, ким є, яке наше покликання. Не маючи взаємин із Творцем. Ми постійно відчуватимемо невдоволення. Адже прагнення бути з Богом — це особливий дар. І власне духовна зрілість духовна полягає в тому, що людина має переконання і усвідомлення — моя повнота життя пов’язана з Богом.

— Насправді, у нашому житті дуже багато залежить від того, як розпочинаємо день. Адже сьогодні — найважливіше для мене. Бо й моє завтра залежить від того, як проживу сьогодні. А вчора залишається лише в тому, що я приніс у сьогодення. Наше життя — саме ця мить. Тому, коли прокидаємося зранку, розпочинаємо новий день і його початок — найважливіший. Буває, що пробуджуємося у поганому настрої, втомлені, безсилі… І що робити з цим? Пропоную кожному, а особливо християнам, розпочинати щодень зі слова Божого. Читання Святого Письма — це зустріч із Богом. Ісус починав день зустріччю з Отцем. Бо саме на цій зустрічі ми набираємося сили, ясності, як прожити цей день, добра і любові. Якщо людина не наповнюється стосунками з Богом, то дуже швидко випалюється, стає роздратованою, — наголошує отець Микола Петро Лучок.

Щоб зустріч із Господом була якісна і повноцінна її, як і будь-яку важливу справу, треба планувати заздалегідь. Звечора маємо налаштуватися на те, що прокинувшись, найперше приділимо 15-30 хвилин спілкуванню з Творцем, читаючи Святе Письмо.

— Бог — джерело життя. Я прокидаюся і з джерелом сили, життя, світла зустрічаюся на початку дня. Тому дуже важливо планувати ранкову зустріч із Богом звечора. Бо, якщо не запланувати, то вона або не відбувається, або буде більше для „галочки“, поспіхом, поверхнево — „ відмолюся якісь молитовки, щоб Бозя дала“. Я не вірю, що це неможливо зробити, попри найбільшу зайнятість, що людині бракує сили волі розпочинати свій день зі Слова Божого. Пропоную читати Новий Завіт, щоб передовсім зустрітися з Ісусом, надихнутися Його прикладом, бо Він є дорогою до істини, нашим вчителем. Виберіть собі фрагмент і читайте декілька разів, краще вголос, щоб різні думки, які рояться в голові, не відволікали, підкреслюйте і виписуйте те, що по-особливому промовляє саме до вас. Бог через ці слова кличе до діалогу, на розмову. Я неодноразово переконувався, що зі Словом Божим абсолютно змінюється душевний стан, бо Він дає міць. І впродовж дня можемо берегти це Слово і виконувати його. Ставлячи зустріч із Богом на перше місце, ми визначаємо головну парадигму нашого життя і вирішуємо, яким воно буде. Тому закликаю кожного: пробуйте так перебудувати свій щодень, не знеохочуйтеся, якщо це не виходить, а випрацьовуйте в собі звичку це робити щоранку, — наголосив священик.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі