«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Кекси з родзинками: три рецепти домашньої випічки

Дізнайтеся, як приготувати смачні кекси з родзинками, щоб порадувати близьких і здивувати гостей

Для приготування кексів важливо, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури. Перш ніж приступити до замішування тіста, потрібно підготувати форми для випічки: змастити вершковим маслом, обсипати борошном і струсити надлишки. Можна також вистелити дно форми папером для випічки, пише - Сьогодні

Кекси з родзинками на кефірі

 

blueberry-895000_960_720

Складові:

  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукор – 100-150 г
  • Кефір – 150 мл
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Дрібка солі
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванілін або ванільна есенція
  • Ізюм – 50 г

Рецепт приготування:

  1. Розм'якшене масло збити з цукром. Додати яйця і кефір, перемішати. Потім всипати просіяне борошно з розпушувачем, додати дрібку солі і ванільний екстракт.
  2. Вмішати промиті і обсушені родзинки.
  3. Викласти тісто в формочки для мафінів, наповнюючи їх на 1/3, і випікати в розігрітій до 200°С духовці близько 25-30 хвилин.
  4. Перед подачею кекси остудити.

Кекси з родзинками на сметані

 

muffins-2526083_960_720

 

Складові:

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 1 стакан
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Розтоплене вершкове масло – 60 г
  • Сметана – 1 стакан
  • Сода – 1 ч.л.
  • Борошно – 2 склянки
  • Ізюм – 1 стакан

Рецепт приготування:

  1. Яйця збити з цукром і ванільним цукром до отримання пишної світлої маси. Соду змішати зі сметаною і влити в яєчну суміш. Додати вершкове масло, перемішати.
  2. Поступово всипати борошно. Додати родзинки, перемішати.
  3. Форми для кексів застелити паперовими вкладишами, заповнити тестом на 2/3. Випікати в розігрітій до 180˚С духовці до золотистого кольору. Готовність перевірити зубочисткою.
  4. Кекси, що остигли, посипати цукровою пудрою.

Кекси з родзинками на йогурті

 

pexels-photo-245554.

 

Складові:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Світлі родзинки – 150 г
  • Борошно – 240 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Натуральний йогурт – 100 мл
  • Розпушувач – ½ ч.л.
  • Дрібка солі
  • Крохмалю – 1 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Ізюм залити окропом. Масло розтопити і остудити.
  2. Яйця добре збити разом з цукром, додати йогурт.
  3. Борошно змішати з сіллю і розпушувачем, просіяти. Додати в тісто і ретельно перемішати.
  4. Ізюм обсушити і обваляти в крохмалі. Додати родзинки в тісто.
  5. Потім порціями розтоплене вершкове масло, кожен раз ретельно перемішуючи суміш.
  6. Розкласти тісто по формочках і випікати в розігрітій до 180˚С духовці близько 20 хвилин.
ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі