«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Королівський десерт: лимонна шарлотка з простих інгрідієнтів!

Пачка печива, згущене молоко та кілька лимонів – усе, що вам потрібно, щоб зробити цей смачний десерт, ідеальний для післяобіднього чаювання. Сьогодні ми подаруємо вам неймовірно смачний, але простий рецепт.

Це лимонна шарлотка. Вона дуже схожа на лимонний пиріг, хоча під час приготування лимонного пирога яйця та цукор додають безпосередньо до печива. Читайте далі та дізнайтеся, як зробити цей смачний французький десерт.

Лимонна шарлотка: інгредієнти для шарлотки

Для того, щоб зробити лимонну шарлотку, основними інгредієнтами є згущене молоко без цукру і звичайне згущене молоко, а також принаймні дві пачки печива «Марія». Секрет цього десерту криється в печиві. Вам знадобляться 360 мл згущеного молока без цукру, 400 г звичайного згущеного молока з цукром і 170 г печива. Не забудьте про ключовий інгредієнт – лимони. 6-8 лимонів (1 кг) має вистачити. Вам потрібно вичавити десь 16 столових ложок соку, тобто майже 200 мл.

На бажанням ви можете додати сливки (225 г) і дві чайні ложки меленої кориці. Це додаткові інгредієнти, і вони не обов’язкові. Усе залежить від того, що вам подобається.

Рецепт лимонної шарлотки

Спочатку вичавіть сік із лимонів. Потім вилийте сік у велику скляну миску. Далі додайте згущене молоко. Суміш необхідно добре змішати, тому ми рекомендуємо використовувати блендер. Після того, як усе добре змішається, ми зробимо коржі лимонної шарлотки. Для цього візьміть блюдо для пирога і викладіть перший шар з печива. Покладіть його так, щоб воно перекривало одне одного. Після того як ви зробили шар з печива, залийте його частиною вершкової суміші. Поверх цієї липкої суміші викладіть ще один шар із печива так само, як і вперше.

Потім вилийте зверху решту крему. Оскільки він був внизу миски він буде густішим та матиме сильніший лимонний аромат. Нарешті, покладіть шарлотку в морозильник. лимонна шарлотка рецепт Найцікавіше те, що бісквіт уже готовий, і ви не повинні використовувати духовку взагалі. Фактично, ви робите протилежне. Ви ставите лимонну шарлотку в морозильник.

Ви повинні тримати її там мінімум 30 хвилин, щоб десерт зміцнився. Деякі люди ставлять шарлотку на весь день у холодильник і взагалі не використовують морозильник. Обидва методи прийнятні, хоча другий дає вам більший контроль над кінцевими результатами. Ви зможете побачити, що лимонна шарлотка не надто замерзла.

Перед подачею на стіл можна посипати її трохи корицею. Іноді посипають також лимонною цедрою. Обидва ці інгредієнти покращують аромат, а також зовнішній вигляд страви. Ви навіть можете покрити її збитими вершками.

Лимонна шарлотка – десерт королеви

Деякі історики стверджують, що десерт виникнув в Англії під час правління короля Георга III. За легендою, десерт був названий на честь його дружини Шарлотти Макленбург-Стрелицької. Інша історія говорить про те, що винахідник десерту Марі-Антуан Карме зробив його, змінивши рецепт десерту під назвою Шарлотта Руссе. І шарлотка була названа на честь дружини царя Миколи I Шарлотти Прусської. Можливо, ми ніколи не дізнаємося, яка саме Шарлотта подарувала свої ім’я цьому смачному десерту. Проте ми точно знаємо, що він безумовно заслуговує королівського статусу в королівстві десертів.

 

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі