Малина, перетерта з цукром на зиму: рецепт приготування
Малина, перетерта з цукром на зиму - це не тільки смачний десерт, але і корисний, а головне - незамінний натуральний засіб у боротьбі з багатьма зимовими недугами.
Взимку її використовують як звичайне варення, кладуть у начинку різної випічки, а також заварюють з нею чай.
Перетерта малина з цукром без варки не піддається теплообробці, і це хороше джерело вітаміну С, який допомагає боротися із застудами, хворим горлом, високою температурою та іншими захворюваннями. За рецептом малина, перетерта з цукром на зиму, зберігає всі свої корисні властивості, довго зберігається і не псується, завдяки пропорції цукру 2 до 1.
Малина, перетерта з цукром без варки
- інгредієнти: 1 кг малини, 2 кг цукру.
Малина, перетерта з цукром на зиму - рецепт приготування:
Для приготування малини на зиму краще брати ягоди після кількох сонячних днів. У цьому випадку малина буде більш солодкою.
Малину не миють. Ретельно перебери її, видаляючи погані ягоди і сміття.
Склади малину в глибоку емальовану посудину, засип цукром і постав до холодильника на 3 години.
За цей час малина пустить сік, і цукор почне розчинятися.
Після цього добре перетри малину з цукром, щоб не залишилося цілих ягід і розчинився цукор.
Можна скористатися блендером, але краще перетирати дерев'яною ложкою, щоб малина не контактувала з металом і не було окислення.
Банки ретельно помий з содою і обдай окропом.
Розклади готову перетерту малину з цукром по банках і зверху засип шаром цукру (приблизно 1 ст. л.), щоб малина краще зберігалася.
Закрий банки пластмасовими кришками і постав перетерту з цукром малину до холодильника або у погріб на зберігання.
Смачного!