Нутелла в домашніх умовах.
Рецепт приготування Нуттели в домашніх умовах!
Щоб зробити ідеальну шоколадну пасту можна використовувати лише фундук, його не можна замінити іншими горіхами, оскільки вийде інший аромат і смак. Фундук має бути смаженим, але ви можете придбати сирої і обсмажити на сковорідці.
Інгредієнти
Сіль – пів чайної ложки.
Вершкове масло – двісті грам.
Какао-порошок – шість столових ложок.
Пшеничне борошно – чотири столові ложки.
Цукрова пудра – за смаком.
Цукор – чотири склянки.
Фундук – три столові ложки.
Молоко – чотири склянки.
Приготування:
Візьміть глибоку миску, насипте в неї какао, борошно і цукровий пісок. Все ретельно перемішайте. Далі налийте в глечик молоко і нагрійте його, щоб було тепле. Потім невеликими порціями, акуратно, влийте його в миску з какао і гарненько перемішайте так, щоб не було грудочок. Після цього займіться горіхами, візьміть фундук, очистіть і в блендері подрібніть. Додайте цукрової пудри і перемішайте. Покладіть до горіхів оливкова і вершкове масло, а потім змішайте все це з молочною сумішшю і гарненько перемішайте. Поставте на слабкий вогонь на 5 хвилин, щоб паста трохи загусла.
Готову Нуттелу остудіть, перекладіть в баночки, закрутіть кришками і поставте в холодильник. Звичайно ж, зберігати її в холодильнику не варто, оскільки вона застигне і буде погано мазати. Краще зберігайте в кімнатній температурі.
Приготовлена таким методом Нуттела виходить ароматною, однорідною і еластичною, одним словом – просто чарівною!
Пише - Відповідай