«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Пляцок сирно-маковий «Подвійне задоволення»

На Галичині жодне свято не обходиться без пляцків. Цей десерт схожий на торт, традиційно великий, прямокутної форми, без вишуканої оздоби. Зате дуже красивий всередині – багатоярусний, кольоровий, з різноманітними наповнювачами – маком, сиром, родзинками, горіхами, яблуками.

Ось один з рецептів смачного пляцка, інформує - Коліжанка

Інгредієнти

Тісто:

100 г масла,
3 жовтки,
200 г борошна.
Маковий шар:

200 г тертих яблук,
125 г меленого маку,
3 ст. ложки манної крупи,
3 яйця,
150 г цукру,
75 г масла,
1,5 ч. ложки розпушувача.
Сирний шар:

400 г сиру,
1 п. пудингу,
3 яйця,
150 г цукру.
Приготування

Замісити тісто (не має бути надто крутим), викласти на деко, поколоти виделкою і поставити у морозилку на півгодини.


Макова начинка: терті яблука (сік не відтискати), мелений мак, манку, жовтки (розтерти з цукром), м’яке масло, розпушувач добре перемішати, насамкінець, дуже акуратно вимішуючи ложкою, ввести збиті до стійких піків білки.

Сирна начинка: сир перемолоти блендером, додати пудинг і жовтки (розтерти з цукром), перемішати. Насамкінець акуратно ввести збиті білки, помішуючи ложкою в одному напрямку.

На пісочний корж вилити макову начинку, на неї – сирну, випікати за температури 180 градусів приблизно 1 год.

Коли вихолоне, можна полити помадкою або кремом.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі