РЕЦЕПТ: цибулевий пиріг
Інгредієнти
Тісто:
борошно – 150 гр;
вершкове масло – 85 гр;
дрібка солі;
крижана вода – 2 ст. л.;
Начинка:
3 середні цибулини, почистити, порізати тонкими кільцями;
масло – 20 гр;
сіль, перець за смаком.
Заливка:
яйце – 1шт;
сіль, перець за смаком;
вершки 20% – 150 мл;
60 гр сиру пармезан або грюєр натерти на маленькій терці
Приготування
Борошно розтерти з вершковим маслом і сіллю. Додати крижану воду. Тісто повинно вийти м’яке і туге.
Тісто в плівку і в холодильник на 1 годину.
Розігріти духовку до 200 °C.
Розкачати охолоджене тісто в пласт товщиною 2-3 мм. Вирізати декілька маленьких формочок або перенести тісто в одну велику форму. Сформувати формочки, поколоти виделкою.
Застелити тісто у формах пергаментом, засипати керамічними кульками для випічки або горохом, щоб тісто не піднялось, під час випічки.
Пекти в розігрітій духовці 10 хв. Потім вибрати вантаж з пергаментом і пекти ще 6-7 хв. поки не зарум’яниться. Витягти з духовки, дати вистигнути. Духовку не вимикати.
У великій сковорідці розтопити масло на середньому вогні, додати цибулю, зменшити вогонь, обсмажити до м’якості, постійно помішуючи. Забрати з вогню, посолити, поперчити і перемішати.
Збити яйце, сіль, перець, вершки. Додати сир.
В пісочну основу викласти цибулю. Полити рівномірно заливкою.
Відправити у духовку на 20-25 хв щоб підрум’янилось.
Подавати зразу, гарячим. Пише - Тутка