«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Торт Прага: за що ми його так любимо

Секрет приготування!

Цей торт відрізняється великою кількістю шоколаду, адже він складається з бісквітних коржів з какао, шоколадного крему і помадки. Печеться бісквіт за традиційним рецептом з яєць, цукру, вершкового масла і борошна, просіяного з какао-порошком. Готовий бісквіт розрізається на три коржі, просочується цукровим сиропом або алкоголем, а потім прослаивается класичним «празьким» кремом, приготовленим з м'якого вершкового масла, згущеного молока, какао та яєчних жовтків. Кремом зазвичай просочують тільки два коржа, а третій покривають фруктово-ягідним джемом. Найчастіше для «Праги» використовують абрикосовий конфітюр, оскільки кислинка цих плодів ефектно відтіняє насичену солодкість шоколаду. Нерідко джемом або повидлом замінюють традиційну просочення коржів, хоча в оригінальному рецепті коржі нічим не просочуються — вони і так виходять легкими, м'якими і тануть у роті.
Кульмінацією стає заливка торта шоколадною глазур'ю і прикраса шоколадною стружкою, горіхами і кремом. Дуже красиво виглядає торт, декорований шоколадними фігурками, які можна зробити своїми руками, інформує - 

Секрети приготування крему

Крем готується на водяній бані - для цього жовтки змішуються зі згущеним молоком, і суміш вариться, поки не загусне. В остиглий крем вводиться м'яке вершкове масло і добре збивається. Можна спростити процес приготування крему, змішавши масло зі згущеним молоком і з какао, не додаючи в нього яєчні жовтки. З класичним масляним кремом торт виходить не менш смачним. Ще один варіант крему — яйця, цукор, молоко, згущене молоко і борошно перемішати за допомогою міксера, а потім варяться на дуже повільному вогні. Як тільки крем закипить, його знімають з плити, а після остигання змішують з м'яким вершковим маслом і какао.
Якщо ви хочете приготувати дуже ніжний і повітряний крем, збийте вершкове масло в міксері до білосніжного кольору, потім на повільній швидкості додайте какао і згущене молоко, не припиняючи збивання.
Замість какао в крем можна додати розтоплений шоколад; якщо десерт призначений для дорослих, крем іноді ароматизують коньяком або ромом.
До речі, в деяких варіантах торт зверху повністю обмазується кремом і обсипається горіхами — без джему і глазурі. І нехай це буде не рецепт торта "Праги" по ГОСТу, все одно вийде надзвичайно смачно і красиво!

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі