Торт-салат з куркою і грибами
Інгредієнти:
1 банка печериць (мариновані)
300 гр. курка (філе)
2 шт. морква
3 шт. картопля
3 шт. куряче яйце
3 шт. огірок (солоні)
2 скибочки перцю (маринований)
1 банка кукурудза (маринована)
1 пучок зеленої цибулі
300-400 гр. майонез
за смаком перець (мелений)
за смаком сіль
Приготування:
Моркву з картоплею в шкірці і яйця відварюємо, охолоджуємо і очищаємо. Банки з кукурудзою і грибами відкриваємо і зливаємо рідину. Гриби використовуємо цілі і велику банку.
Куряче філе нарізаємо, солимо, перчимо і обсмажуємо в олії на сильному вогні 3-4 хвилини до рум’яної скоринки, можна додати паприку або спеції для курки.
Підготовлені моркву, картоплю, яйця, огірки, перець і цибулю дрібно нарізаємо.
Роз’ємну форму діаметром 26 см. Вистилаємо харчовою плівкою і розміщуємо цілі мариновані гриби капелюшками вниз. Посипаємо гриби зеленою цибулею.
Викладаємо підготовлену моркву, посипаємо злегка сіллю, перцем меленим і щедро мастимо майонезом.
Рівномірно розподіляємо підготовлені шматочки курки. Викладаємо підготовлені огірки, маринований перець, кукурудзу і майонез. Трохи кукурудзи залишаємо для прикраси.
Потім шар з яєць, трохи солимо і майонез. Останній шар підготовлену картоплю, трохи солимо, перчимо і майонез.
Закриваємо салат фольгою і відправляємо в холодильник на 6-7 годин.
Потім знімаємо фольгу, накриваємо великою тарілкою. Перевертаємо форму з салатом, знімаємо акуратно форму, плівку і подаємо.
Смачного!
Пише - Блискавка