Торт "Снікерс": рецепт горіхово-шоколадного задоволення
Рецепт торта "Снікерс" в домашніх умовах: дізнайся, як приготувати смачний святковий десерт
Торт "Снікерс", точніше його домашній варіант, можна створити для якогось святкового випадку, І редакція tochka.netділиться з тобою цікавим і зовсім нескладним рецептом горіхового частування.
Можна і не чекати особливого приводу, а влаштувати свято ласунам навіть у будній день. Якщо в твоїй родині є любителі горіхів і шоколаду, спробуй приготувати торт "Снікерс". Рецепт з фото допоможе тобі правильно, гарно і святково оформити цей чудовий десерт.
Цей тортик за смаком дійсно нагадує всім відомий однойменний батончик "Снікерс", наповнений смаженим арахісом і вкритий шоколадом. Тож і гості, і сім'я будуть у захваті.
Торт "Снікерс" - інгредієнти:
для тіста:
- 4 яйця,
- 1 склянка борошна,
- 2 ст. ложки порошку какао,
- 6 ст. ложок цукру,
- 10 г ванільного цукру,
- 1 ч. ложка розпушувача,
для начинки:
- 400 г вареного згущеного молока,
- 200 г вершкового масла,
- 200 г арахісу,
- 200 г крекеру,
для глазурі:
- 1 ст. ложка вершкового масла,
- 1 ст. ложка сметани,
- 1 ст. ложка цукру,
- 2 ст. ложка порошку какао,
- 50 г чорного шоколаду.
Торт "Снікерс" - рецепт приготування покроково:
- Міксером збий яйця з цукром протягом 15-20 хвилин до однорідної білої маси.
- Просіяне борошно змішай із какао і розпушувачем і додай до збитих яєць.
- Перемішай тісто до однорідності.
- Поклади тісто для торта "Снікерс" у застелену пергаментом і змащену маслом форму, приблизно на 2/3 її висоти, бо бісквіт підніметься в процесі випікання.
- Відправляй форму з тістом у розігріту до 180°С духовку на 35-40 хвилин. Щоби бісквіт не осів, не відкривай духовку під час приготування. Готовий бісквіт залиш остигати в духовці.
- Приготуй крем для домашнього торта "Снікерс". Для цього згущене молоко змішай із розм'якшеним вершковим маслом і збий міксером до однорідності.
- Крекер поламай на невеликі шматочки. Арахіс обсуши на сковороді і теж трохи подрібни. З'єднай згущене молоко з печивом і арахісом і гарненько перемішай.
- Після того як бісквіт охолов, розріж його вздовж на 3 частини. Перший корж трохи просочи солодкою водою, кавою або молоком. Збери торт "Снікерс", пошарово змащуючи кожен корж начинкою.
- Дай бісквітам трохи просочитися, а в цей час приготуй шоколадну глазур. З'єднай і розігрій інгредієнти, а потім ретельно перемішай до однорідної маси.
- Залий торт "Снікерс" шоколадною глазур'ю, дай трохи охолонути і постав на 1 годину в холодильник.
Смачного!