11 чудодійних продуктів, які вирішать всі ваші проблеми з кишківником
І тим не менш, періодично ці проблеми стосуються кожного, пише Little Things. Причини зазвичай існують різні: спадковість, неправильне харчування, ускладнення від перенесених захворювань тощо.
На щастя, існує група продуктів, які здатні допомогти вам вирішити усі ці проблеми. Ці продукти корисні не тільки для шлунку, а й для організму в цілому. Включивши їх до раціону, ви забудете про запори, гастрити і навіть виразки.
Ви обовязково помітите зміни так, як вони наступлять дуже швидко!
1. Коричневий рис.
Коричневий рис складається з цільних зерен рису. У нього вилучене жорстке рисове лушпиння, але, як і раніше, залишається поживна висівковість, яка надає йому характерний коричневий відтінок і горіховий присмак. Калорій в коричному рисі небагато, але й не мало, – близько 330 ккал в 100г. У ньому багато корисних вуглеводів, в тому числі цукру; білків і жирів, які теж дуже цінні: чимала частина жирів представлена ненасиченими жирними кислотами; є органічні кислоти і харчові волокна;вітаміни Е, РР, групи В; мінерали. Саме тому рис дозволяє лікувати подразнення слизових оболонок шлунка і кішківника без неприємних ефектів, які зазвичай спричиняють інші слизові каші, наприклад, вівсяна.
2. Ківі.
Завдяки клітковині, ківі позитивно впливає на травний тракт і справляється з почуттям тяжкості в шлунку після рясної трапези. Часте вживання фрукта допоможе вивести солі з організму і перешкодити утворенню камнів в нирках. Оскільки в плодах ківі є дубильні речовини і пектини, вони володіють обволікаючою і протизапальною дією. Ківі показане при хворобах шлунково-кишкового тракту і при гастриті, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки. Незважаючи на свій кислий смак, ківі допомагає сприяє рубцюванню виразки та виведенню солей з організму.
3. Шпинат.
Шпинат – це свого роду мітла для шлунка. Його по праву можна назвати королем овочів. Він збуджує діяльність підшлункової залози і стимулює роботу кішківника, цінується за високий вміст рослинного білка, провітаміну А, вітамінів групи С і В. Недавні дослідження довели, що жирні кислоти, які містяться в невеликій кількості в зелених листках шпинату, здатні запобігти гастриту і запальним захворювання шлунково-кишкового тракту. А якщо проблеми вже існують, то неодмінно слід готувати супи із шпинатом, щоб оздоровити шлунок. Крім того, шпинат може нормалізувати ваші проблеми із стулом!
4. Йогурт.
Не випадково йогурти радять тим, хто п’є антибіотики, – для відновлення кішківника. При правильному вживанні він може посприяти лікуванню гастриту, звісно, в комплексі з лікарською терапією. Він нормалізує мікрофлору і дозволяє зробити ваш шлунок менш сприйнятливим до подразнення.
5. Квашена капуста.
Капуста корисна і для шлунка, і для фігури, і для печінки, і для очищення організму. Але головний парадокс полягає в тому, що в квашеному вигляді капуста набагато корисніша, ніж у свіжому вигляді. Це обумовлено тим, що бактерії, які квасять капусту, утворюють нові речовини. Квашена капуста містить молочні кислоти. За рахунок яких в кишківнику зберігаються корисні бактерії для організму. Молочна кислота здатна побороти навіть кишкову паличку та інші небезпечні бактерії, тому їсти капусту потрібно якомога частіше.
6. Чорнослив.
Мабуть, найперше, що приходить на думку кожному про сушені сливи – це те, що вони позитивно впливають на шлунково-кишковий тракт. Настій з них сприяє позбавленню від закрепів і нормалізації роботи системи травлення. Також цей сухофрукт позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, так як в ньому містяться баластні речовини, потрібні при хворобах шлунка. У день досить з’їдати близько 4-6 ягід.
7. Попкорн.
Попкорн – це джерело якісних вуглеводів і повноцінний зерновий продукт. Він може використовуватися в програмах зниження ваги. Так в одній порції попкорну міститься всього 70 кілокалорій. Попкорн ситний і в той же час не псує апетит, так як швидко евакуюється із шлунка. Головна його перевага в тому, що він містить велику кількість клітковини.
8. Боби.
Сушені червоні і білі боби так само, як і сушений горох, усувають печію, яка становить небезпеку для слизової стравоходу, та й для шлунка надлишок кислоти теж шкідливий. А боби успішно нейтралізують цей надлишок, тим самим запобігаючи багато серйозних захворювань. Велика кількість клітковини в бобах допомагає при запорах і труднощах із стулом, які часто бувають причиною геморою і інших захворювань.
9. Вода.
Збільшення вживання сирої і чистої води до 2 літрів на день повністю вирішує проблеми з болями в шлунку і наявної виразки. Коли болить шлунок , найперша «швидка допомога» – стакан сирої води. Звичайно, це не тоді, коли вже відкрилася кровотеча і людину треба везти до реанімації. Але при хронічному захворюванні – це супер засіб!
10. Кабачки.
Харчові волокна кабачків добре адсорбують токсичні речовини, надлишок холестерину і води, виводять їх з організму. При ожирінні споживання кабачків викликає ілюзію швидкого насичення, тим самим знижуючи споживання іншої більш висококалорійної їжі. Надзвичайно корисні кабачки в літньому віці. Вони активізують травні процеси, поліпшують моторну і секреторну функції шлунка і кишківника.
11. Лосось.
На думку лікарів, до складу філе лосося входять найважливіші речовини, які в обов’язковому порядку повинні входити в щотижневе меню людини. Ця риба містить біологічно активні речовини, які можуть підтримувати суглобовий хрящ, а також ефективно контролювати запальний процес в шлунково-кишковому тракті.
А які з цих продуктів любите Ви?