«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

17 кухонних хитрощів, дізнавшись про які ви забажаєте готувати їжу якомога частіше

Кожній господині хочеться, щоб її страви тішили своїм смаком, були приємними для очей, а їх приготування не забирало багато часу. Все це можливо, якщо знати маленькі хитрощі. 

Ми назбирали чергову порцію суперкорисних лайфхаків, які піднімуть рівень вашої кулінарної майстерності.

Вийняти насіння граната за лічені секунди допоможе дерев’яна ложка

Просто розріжте гранат на 2 частини, а потім постукайте по кожній половинці дерев’яною лопаткою. Не мине й хвилини, як всі зернятка опиняться у вашій мисці. Переконайтеся самі.

Натріть заморожене вершкове масло на тертці

Якщо ви любите бутерброди з вершковим маслом, спробуйте заздалегідь натерти масло в замороженому вигляді на терці. Так його дуже легко намащувати на батон. Здається, навіть діти впораються з таким завданням. 

Тісто швидше підніметься в мікрохвильовій печі

Якщо тісто піднімається повільніше, ніж ви розраховували, помістіть мірну склянку води до мікрохвильової печі і виберіть високий рівень протягом декількох хвилин, поки вода не закипить. Потім покладіть закрите тісто в піч (також тримайте гарячу воду) і закрийте дверцята. Тепле повітря з парою дозволить вашому тістові рости швидше.

Яйця-пашот чудово вдаються в пакетику

Змастіть невеликий поліетиленовий пакет зсередини вершковим маслом і розбийте в нього яйце. Стягніть краї пакету гумкою якомога ближче до вмісту – так яйце краще збереже свою форму. Опустіть яйце в каструлю з кип’яченою водою і варіть протягом 3 хвилин. 

Простий трюк, який зробить вино ще смачнішим

Цей спосіб поліпшить смак будь-якого вина, особливо молодих сортів. Просто вилийте вино до блендера, увімкніть його в режимі максимальної потужності протягом 15-30 секунд, а потім дозвольте пінці опуститися. І можна насолоджуватися. 

Як швидко очистити варене яйце в склянці води

Щоб швидко очистити зварене яйце від шкаралупи, досить опустити його в склянку або невелику банку з холодною водою і сильно потрясти кілька секунд. Вуаля, яйце очищене! 

Банан з шоколадною начинкою – смачно і корисно

Якщо ви любитель солодкого і бананів, цей десерт точно буде вам до смаку. Вам знадобиться банан, трохи шоколадної пасти, трубочка для соку і шприц. Вставте трубочку в середину банану, наберіть шоколадної пасти в шприц і натисніть. Після цього покладіть банан на годинку в холодильник – і корисні ласощі готові.

Для цього морозива вам знадобиться всього лише 1 інгредієнт – банан

Очистіть пару бананів. Потім поріжте їх на дрібні шматочки. Покладіть їх в глибокій мисці в морозилку на 1-2 години. Після цього ретельно перемішайте і… насолоджуйтеся!

 

Риба не прилипне до гриля, якщо підкласти лимони

Покладіть шматочки риби на «подушку» з нарізаних лимонів, які треба покласти або безпосередньо на гриль, або в кошик гриля – результат вас приємно здивує.

Використовуйте антипригарний спрей для липких інгредієнтів

Коли треба виміряти липкі інгредієнти, такі як мед або арахісову олію, обприскайте мірні стаканчики нешкідливим антипригарним спреєм. Так буде набагато зручніше.

Зняти кришку з банки можна за допомогою гумових рукавичок

Якщо вам не вдається відкрити кришку банки – спробуйте зробити це в гумових рукавичках. Або надіньте гумову стрічку на кришку і поверніть.

Швидкий спосіб нарізати зелень

Можна легко нарізати трави з великим листям, такі як базилік і шавлія, скачавши їх рулетиком.

Щоб тісто вийшло однакової товщини

Щоб переконатися в тому, що тісто для випічки виходить однакової товщини, використовуйте 2 палички для їжі як межі для вирівнювання. 

Картопляні коржі можна робити й у вафельниці

Якщо ви намагаєтеся звести смаження до мінімуму, вам напевно, припаде до смаку ідея приготувати картопляні коржі у вафельниці. До речі, таким чином можна приготувати і омлет.

Вино можна охолодити за 15 хвилин

Загорніть пляшку з вином мокрим рушником і покладіть на 15 хвилин до морозильної камери – так напій швидко стане холодним.

Стійка для м’яса з фольги

Зробіть власну стійку для смаження, скрутивши фольгу і помістивши в нижню частину мангалу. Так м’ясо не підгорить і рівномірно просмажиться.

Натуральний сік просто з мандарина

Якщо вам захотілося натурального соку, а сокодавки під рукою немає, спробуйте цей прийом. Виріжте шийку з кришкою з пластикової пляшки, потім зробіть в шкірці мандарина невеликий отвір розміром з горлечко. Після цього приклейте його до отриманого отвору. Гарненько зімніть руками мандарин – і можна виливати напій до склянки. 

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі