«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

5 продуктів, які не можна мити перед приготуванням і 5 – які потрібно

З дитинства нас навчали того, що потрібно мити все, що збираєшся з’їсти. Але не всі знають, що ця звичка часом не тільки не приносить користі, а й завдає шкоди. Миття деяких продуктів призводить до розповсюдження бактерій і ряду інших негативних наслідків, про які ви зараз дізнаєтеся.

1. Яйця
Яйця часто обробляють спеціальною речовиною для того, щоб мікроорганізми не проникали всередину шкаралупи. Вода дійсно руйнує цю захисну плівку. Так що мити їх не варто.

2. Курку
Бактерії на сирій курці небезпечні для нашого здоров’я. Серед них найбільш відома – сальмонела. Люди сподіваються, що якщо помити цей продукт перед приготуванням, це допоможе вирішити проблему, але все зовсім не так. Через краплі води бактерії переміщуються на раковину, кран і ваші руки.

Якщо ж ви відразу приступите до термічної обробки, всі мікроорганізми загинуть. На думку знаменитих кухарів світу, найкраще відварювати курку двічі: після того, як закипить м’ясо, змінити воду і продовжувати приготування страви в новій воді.

3. М’ясо
Як і у випадку з куркою, не можна мити сире м’ясо (яловичина, свинина, телятина, баранина), адже через це бактерії поширяться на раковину і кухонну поверхню. Їх ви усунете відразу після теплової обробки.

Порада: перед приготуванням видушіть сік самого м’яса і залишки вологи з його поверхні за допомогою паперових рушників або серветок. Після цього вимийте руки з милом під гарячою водою.

4. Макаронні вироби
Важко сказати, хто саме вирішив, що потрібно мити макаронні вироби. Шеф-кухарі вважають цю процедуру злочином, адже через воду продукт втратить крохмаль, а завдяки йому краще вбирається соус.

Мити цей продукт можна лише після приготування і в тому випадку, якщо ви будете робити з нього салат або азійську локшину, використовуючи техніку стир-фрай.

5. Гриби
Довго тримати гриби під водою або замочувати не можна: вони дуже добре вбирають воду. Краще промийте їх і висушіть паперовим рушником. Робіть це тільки перед приготуванням – у іншому випадку продукт зіпсується і не буде таким пружним.

Треба мити:

1. Фрукти і овочі з їстівної шкіркою
Якщо ви бачите, що фрукти та овочі з їстівною шкіркою чисті і блискучі, це ще не означає, що їх не потрібно мити вдома. Робити це потрібно обов’язково.

Не варто використовувати мило: краще протріть продукт паперовою серветкою/рушником після «холодного душу».

2. Консервні бляшанки
Бактерії не потрапляють всередину завдяки кришці, але вони там опиняться, якщо ви не ретельно помиєте бляшанку перед відкриттям.

3. Фрукти й овочі з неїстівною шкіркою
Як би старанно ми не очищували ці продукти, бактерії з шкірки все одно потраплять на їстівну частину. Тому обов’язково потрібно мити банани, дині, кавуни та інші фрукти і овочі з неїстівною шкіркою перед тим, як їх з’їсти.

4. Горішки

Мити горіхи потрібно завжди, навіть очищені. Адже ми точно не можемо знати, де їх зберігали і в чому перевозили. Крім цього, «водна процедура» допоможе позбутися від фітинової кислоти, яка міститься в сирих горіхах. З її допомогою рослини захищаються від шкідників, але здоров’ю людини вона може завдати шкоди.

5. Сухофрукти
Ці продукти вважають одними з найбрудніших. Особливо це стосується тих, які продаються у розсипаному вигляді. Але навіть якщо ви купили їх в красивій упаковці, потрібно вимити сухофрукти, а краще навіть замочити на кілька годин.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі