6 звичок у їжі, які допомагають японкам бути стрункими
Японки вважаються одними з найкрасивіших і витончених жінок на планеті. У тридцять вони виглядають на вісімнадцять, а в сорок — на двадцять п’ять. Крім цього вони — довгожителі світу.
Ми вирішили розібратися, чим харчуються японки і який спосіб життя вони ведуть, адже ці секрети стрункості знадобляться багатьом.
Багатий і збалансований раціон
Багато хто помилково вважає, що японці харчуються виключно суші і ролами. Насправді ж їх раціон досить різноманітний. Вони вважають за краще вживати рибу, морські водорості, овочі, сою, рис, фрукти і зелений чай. Їх харчування різноманітне і збалансоване. У раціоні японців практично відсутня висококалорійна і шкідлива їжа.
Велике значення для них має свіжість продуктів і відповідність сезону. Зазвичай саме те, що якраз дозріває в полі або на грядках. Крім того, перевага віддається сезонній рибі, яка виловлюється не інакше як в цю пору року.
На вибір їжі крім сезону впливає ще й погода. Взимку прийнято їсти м’ясо, рибу, зігріваючі напої і супи, в літню спеку — холодні супи, морепродукти, холодну локшину рамен і салати.
Способи приготування страв
Технології приготування їжі у японців такі: тушкування, запікання на грилі, парова обробка, обсмажування на мінімальній кількості олії на спеціальній пательні. Овочі нарізають таким чином, щоб вони не тільки виглядали привабливіше, але і готувалися швидше. Перевага цих способів в тому, що так зберігається більше поживних речовин.
Широко застосовуються овочеві відвари в якості основи страв. Японки дуже акуратно використовують приправи. Всі ці тонкощі зберігають їжу легкою, не обтяжують шлунок, печінку і нирки. Вся суть японської кухні полягає в тому, щоб підкреслити природну красу, колір і смак їжі.
Культура вживання їжі
Прийом їжі для японців також нагадує ритуальні дії: все відбувається повільно, їжа нарізана маленькими шматочками, порції дуже невеликі, посуд мініатюрний. Вони прагнуть максимально зберегти природний смак і зовнішній вигляд продуктів, майже не прикрашаючи приготовлену їжу.
Не прийнято змішувати різні страви в одній тарілці — для кожного з них є своя. Тарілку ніколи не наповнюють до країв. Погодьтеся, що при такій організації прийому їжі переїдати навряд чи вийде.
Рис замість хліба
У кожний прийом їжі японці їдять рис, приготований особливим чином: його солять і не заправляють олією. А відсутність або незначне споживання борошняних виробів сприяє збереженню гарної фігури.
Сніданок — основний прийом їжі
За об’ємом їжі сніданок в Японії є найбільш рясним. Для японців це основний прийом їжі, що включає кілька різних страв. Зазвичай це рибна страва, рис, омлет, місо-суп, соєва страва з зеленню, водорості, чай.
Солодощі на десерт практично не подаються
Десерт буває в рідкісних випадках і дуже маленькими порціями. Уявлення японців про солодощі дуже сильно відрізняються від наших: ніякого тобі бісквіту, жирного крему, вершків, шоколадних тортів …
Навіть морозиво японці примудряються робити з рису (моті). В цілому японські десерти низькокалорійні, не надто солодкі і, можливо, не найсмачніші для європейців. Зате ніяких відкладень на животі.