«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

6 звичок у їжі, які допомагають японкам бути стрункими

Японки вважаються одними з найкрасивіших і витончених жінок на планеті. У тридцять вони виглядають на вісімнадцять, а в сорок — на двадцять п’ять. Крім цього вони — довгожителі світу.

Ми  вирішили розібратися, чим харчуються японки і який спосіб життя вони ведуть, адже ці секрети стрункості знадобляться багатьом.

Багатий і збалансований раціон


Багато хто помилково вважає, що японці харчуються виключно суші і ролами. Насправді ж їх раціон досить різноманітний. Вони вважають за краще вживати рибу, морські водорості, овочі, сою, рис, фрукти і зелений чай. Їх харчування різноманітне і збалансоване. У раціоні японців практично відсутня висококалорійна і шкідлива їжа.

Велике значення для них має свіжість продуктів і відповідність сезону. Зазвичай саме те, що якраз дозріває в полі або на грядках. Крім того, перевага віддається сезонній рибі, яка виловлюється не інакше як в цю пору року.

На вибір їжі крім сезону впливає ще й погода. Взимку прийнято їсти м’ясо, рибу, зігріваючі напої і супи, в літню спеку — холодні супи, морепродукти, холодну локшину рамен і салати.

Способи приготування страв

Технології приготування їжі у японців такі: тушкування, запікання на грилі, парова обробка, обсмажування на мінімальній кількості олії на спеціальній пательні. Овочі нарізають таким чином, щоб вони не тільки виглядали привабливіше, але і готувалися швидше. Перевага цих способів в тому, що так зберігається більше поживних речовин.

Широко застосовуються овочеві відвари в якості основи страв. Японки дуже акуратно використовують приправи. Всі ці тонкощі зберігають їжу легкою, не обтяжують шлунок, печінку і нирки. Вся суть японської кухні полягає в тому, щоб підкреслити природну красу, колір і смак їжі.

Культура вживання їжі

Прийом їжі для японців також нагадує ритуальні дії: все відбувається повільно, їжа нарізана маленькими шматочками, порції дуже невеликі, посуд мініатюрний. Вони прагнуть максимально зберегти природний смак і зовнішній вигляд продуктів, майже не прикрашаючи приготовлену їжу.

Не прийнято змішувати різні страви в одній тарілці — для кожного з них є своя. Тарілку ніколи не наповнюють до країв. Погодьтеся, що при такій організації прийому їжі переїдати навряд чи вийде.

Рис замість хліба

У кожний прийом їжі японці їдять рис, приготований особливим чином: його солять і не заправляють олією. А відсутність або незначне споживання борошняних виробів сприяє збереженню гарної фігури.

 Сніданок — основний прийом їжі

За об’ємом їжі сніданок в Японії є найбільш рясним. Для японців це основний прийом їжі, що включає кілька різних страв. Зазвичай це рибна страва, рис, омлет, місо-суп, соєва страва з зеленню, водорості, чай.

Солодощі на десерт практично не подаються

Десерт буває в рідкісних випадках і дуже маленькими порціями. Уявлення японців про солодощі дуже сильно відрізняються від наших: ніякого тобі бісквіту, жирного крему, вершків, шоколадних тортів …

Навіть морозиво японці примудряються робити з рису (моті). В цілому японські десерти низькокалорійні, не надто солодкі і, можливо, не найсмачніші для європейців. Зате ніяких відкладень на животі.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі