7 продуктів, які очищають організм краще за будь-які ліки
Галони олій, лимонного соку і препаратів призводять багатьох до лікарняних ліжок.Варто подумати і звернути увагу на звичайні продукти, які очищають організм набагато сильніше будь-яких ліків і при цьому не здатні йому зашкодити.
Чим же харчуватися, щоб досягти більш сильного очищення організму?
Білокачанна капуста
Капуста включає в себе величезну кількість харчових волокон, які зв’язують важкі метали і токсини, виводячи їх з кишечника. Також, капуста містить органічні кислоти, які позитивно впливають на травлення і стабілізують мікрофлору. Однак, це ще не все: у ній міститься досить рідкісний вітамін U, який «вбиває» небезпечні речовини і бере участь в синтезі вітамінів і навіть загоює виразки.
Як вживати: можна свіжу або квашену, або навіть у вигляді соку.
Червоний буряк
Червоний буряк – «чистильник» організму №1. По-перше, в складі буряка міститься клітковина, мідь, фосфор, вітамін С і цілий ряд корисних кислот, які покращують травлення і вбивають гнильні бактерії в кишечнику. По-друге, в його склад входить ліпотропна речовина «бетаїн», яка змушує печінку краще позбавлятися від токсинів. А, по-третє, буряк сприяє омолодженню організму за рахунок фолієвої кислоти (створюється більше нових клітин) і кварцу (поліпшується стан шкіри, волосся і нігтів).
Як вживати: відварений, можна в борщі, в якості салату, у вигляді соку.
Часник
Понад 400 корисних компонентів міститься всього в одному зубчики часнику.Ці компоненти прочищають судини, зменшують рівень холестерину в крові і вбивають причину раку мозку – клітини мультиформної гліобластоми!Компоненти часнику знищують причину виразки шлунка – хелікобактер!Вбивають глистів та дифтерійну, туберкульозну паличку.
Як вживати: найкраще свіжим або в подрібненому стані.
Ріпчаста цибуля
Найважливіше в цибулі – фітонциди, які зберігаються в ефірних маслах.Фітонциди всього за секунди вбивають більшість бактерій і грибків. А також, цибуля допомагає поліпшити травлення і засвоєння поживних речовин, і навіть покращує апетит. Цибуля містить величезну кількість сірки, яка знешкоджує і знищує «все шкідливе».
Як вживати: зазвичай свіжою, наприклад, в салаті або у вигляді настоянки на спирті для косметичної маски (від прищів і вугрів).
Яблука
Яблука стабілізують роботу всієї травної системи, завдяки пектину і клітковини, які «пов’язують» шлаки і токсини! Яблука покращують апетит, допомагають виробленню шлункового соку, позбавляють від закрепів. Також, яблука знищують збудників вірусів грипу А, дизентерії, золотистого стафілокока.
Як вживати: зазвичай їх вживають в свіжому вигляді і тільки зі шкіркою, також у вигляді соку/компоту і тертої «кашки».
Авокадо
Багато, на жаль, не знають властивостей цього «південного» фрукта, а даремно.Авокадо включає в себе чудодійну речовину «глютатіон», який блокує безліч небезпечних канцерогенів при цьому «розвантажуючи» печінку. Також, авокадо стабілізує рівень холестерину в крові, допомагає травленню, забезпечує організм киснем.
Як вживати: зазвичай його їдять свіжим, як сухофрукт тощо.
Журавлина
Журавлина, можливо, один з найсильніших «природних» антибіотиків та противірусних засобів! Журавлина очищає сечовий міхур від небезпечних бактерій. Не менш важливим є і те, що журавлина допомагає боротися з утворенням ракових клітин, атакож чистить тромби судинах.
Як вживати: журавлину їдять свіжою, перетертою з цукром або в якості морсу і соку.