Чорничний пиріг: рецепт із пісочним тістом
Чудовий, ніжний чорничний пиріг прикрасить твій стіл і за сніданком з сім'єю і під час вечірнього чаювання з гостями. Можеш бути впевнена: й одні, й інші попросять добавки! До речі, такий чорничний пиріг, рецепт якого тобі пропонує tochka.net, можна готувати не тільки з чорницею, але і з будь-якої іншої ягодою на твій смак.
Головне, якщо ягідка соковита (наприклад, малина), не забудь відкоригувати кількість крохмалю, щоб сік під час випічки не витікав. Солодкість, звичайно ж, регулюється кількістю цукру.
А в іншому - пробуй, пригощай гостей і насолоджуйся свіжим літнім смаком чорничного пирога!
Пиріг чорничний із пісочним тістом:
для тіста:
2 склянки борошна,
120 г вершкового масла,
5 ст. ложок цукрової пудри,
2 яйця,
1 ст. ложка сметани,
щіпка солі,
для начинки:
200 г чорниці,
4 ст. ложки цукру,
3 ч. ложки цукрової пудри,
10 г ванільного цукру,
200 г сметани,
1 яйце,
2 ст. ложки крохмалю.
Рецепт чорничного пирога:
Спочатку приготуй рублене пісочне тісто. У просіяне гіркою борошно з сіллю додай цукрову пудру, зверху виклади нарізане кубиками охолоджене вершкове масло і порубай тісто до стану дрібної крихти ножем або в комбайні.
Додай яйце і виміси густе, розсипчасте тісто, яке має легко ліпитися.
Готове тісто зліпи в кулю, загорни в харчову плівку і помісти у холодильник на 1 годину (або на 30 хвилин у морозилку).
Охолоджене тісто розкатай і виклади у форму для випікання діаметром 24 см, сформувавши бортики.
Застели тісто пергаментним папером і зверху насип суху квасолю (або горох), щоб вона запобігла здуттю тіста.
Відправляй форму із тістом у нагріту до 200°С духовку вище і випікай 10-12 хвилин.
Тепер займися начинкою для чорничного пирога.
Чорницю перебери, помий і обсуши. Змішай чорницю з цукром.
З'єднай яйця, сметану, цукрову пудру, ванільний цукор, крохмаль і збий до стану однорідної маси.
На дно коржа виклади чорницю і залий пиріг яєчно-сметанною сумішшю.
Випікай чорничний пиріг зі сметаною заливкою у духовці при температурі 200°С 15-20 хвилин.
Смачного!