«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Чорничний пиріг: рецепт із пісочним тістом

Чудовий, ніжний чорничний пиріг прикрасить твій стіл і за сніданком з сім'єю і під час вечірнього чаювання з гостями. Можеш бути впевнена: й одні, й інші попросять добавки! До речі, такий чорничний пиріг, рецепт якого тобі пропонує tochka.net, можна готувати не тільки з чорницею, але і з будь-якої іншої ягодою на твій смак.

Головне, якщо ягідка соковита (наприклад, малина), не забудь відкоригувати кількість крохмалю, щоб сік під час випічки не витікав. Солодкість, звичайно ж, регулюється кількістю цукру.

А в іншому - пробуй, пригощай гостей і насолоджуйся свіжим літнім смаком чорничного пирога!

Пиріг чорничний із пісочним тістом:

для тіста:

2 склянки борошна,

120 г вершкового масла,

5 ст. ложок цукрової пудри,

2 яйця,

1 ст. ложка сметани,

щіпка солі,

для начинки:

200 г чорниці,

4 ст. ложки цукру,

3 ч. ложки цукрової пудри,

10 г ванільного цукру,

200 г сметани,

1 яйце,

2 ст. ложки крохмалю.

Рецепт чорничного пирога:

Спочатку приготуй рублене пісочне тісто. У просіяне гіркою борошно з сіллю додай цукрову пудру, зверху виклади нарізане кубиками охолоджене вершкове масло і порубай тісто до стану дрібної крихти ножем або в комбайні.

Додай яйце і виміси густе, розсипчасте тісто, яке має легко ліпитися.

Готове тісто зліпи в кулю, загорни в харчову плівку і помісти у холодильник на 1 годину (або на 30 хвилин у морозилку).

Охолоджене тісто розкатай і виклади у форму для випікання діаметром 24 см, сформувавши бортики.

Застели тісто пергаментним папером і зверху насип суху квасолю (або горох), щоб вона запобігла здуттю тіста.

Відправляй форму із тістом у нагріту до 200°С духовку вище і випікай 10-12 хвилин.

Тепер займися начинкою для чорничного пирога.

Чорницю перебери, помий і обсуши. Змішай чорницю з цукром.

З'єднай яйця, сметану, цукрову пудру, ванільний цукор, крохмаль і збий до стану однорідної маси.

На дно коржа виклади чорницю і залий пиріг яєчно-сметанною сумішшю.

Випікай чорничний пиріг зі сметаною заливкою у духовці при температурі 200°С 15-20 хвилин.

Смачного!

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі