Для тих, хто на дієті: рецепт низькокалорійних вівсяних оладок
Цей сніданок готується дуже просто. Ви можете збити всі інгредієнти для тіста в блендері, поставити в холодильник на ніч, а вранці посмажити смачні оладки.
Оладки з вівсянкою
Складові:
1/2 склянки борошна
1/2 склянки вівсяних пластівців
1 столова ложка цукру або меду
1 чайна ложка порошку для випічки
1/2 чайної ложки харчової соди
1/2 чайної ложки солі
3/4 чашки сколотин або кефіру
1 чайна ложка ванільного екстракту
2 столові ложки рослинної олії
1 яйце
1 столова ложка насіння льону
Рецепт приготування:
З'єднайте всі інгредієнти в блендері і збийте до однорідності. Змастіть рослинною олією сковороду і розігрійте її на середньому вогні. Викладіть ложкою тісто і готуйте, поки на поверхні не з'являться маленькі бульбашки. Переверніть оладки і обсмажити до золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Подавайте разом зі свіжими фруктами або ягодами. За бажанням полийте оладки медом або кленовим сиропом.