Для тортів і тістечок: як приготувати класичний лимонний курд
Класичний англійський курд за консистенцією нагадує заварний крем або густе лимонне варення. Лимонний курд можна подавати вранці до млинців, намазувати на тости або використовувати як начинку для пісочних пирогів, бісквітних тортів або капкейків.
Лимонний курд
Складові:
сік 3-х лимонів
цедра 1-го лимона
150 г цукру
3 яйця
100 г вершкового масла
Рецепт приготування:
У невеликій каструлі змішуємо лимонний сік, дрібно натерту цедру, цукор і вершкове масло.
Яйця збиваємо без піни, пропускаємо через сито, щоб не прибрати великі шматочки білка. Додаємо яйця до лимонному соку.
Варимо на слабкому вогні, весь час помішуючи, до загусання – поки на поверхні не залишатимуться борозенки від віночка і не з'явиться перша бульбашка, близько 6 хвилин.
Викладаємо в чисту банку, зберігаємо в холодильнику.