До пирогів і штруделів: три рецепти десертних соусів
Якщо ви хочете зробити домашні десерти ще смачнішими, приготуйте до них солодкі соуси.
Ванільний підійде до штруделя і вафлі, ягідний – до чізкейку, а шоколадний – до млинців.
Ванільний соус
На 900 г молока – 2 яєчних жовтки, 1 ст.л. борошна, 150 г цукру, щіпка ваніліну.
Жовтки розтерти разом з цукром і борошном до білого кольору. Поступово розвести молоком, закип'яченим з ваніліном. Соус прогріти на водяній бані до загустіння, весь час помішуючи. Охолодити.
Ягідний соус з вином
На 1 склянку ягід – 1 склянка цукру, 1/4 склянки білого або червоного вина.
Перебрані і промиті ягоди (полуницю, малину, суницю, смородину) протерти через сито. Насипати в каструлю цукор, влити 1/4 склянки води і довести до кипіння. Зняти піну. У гарячий сироп додати ягідне пюре і вино, закип'ятити. За бажанням проварити до загустіння. Готовий соус подавати гарячим або холодним.
Шоколадний соус
На 1 1/2 склянки молока – 2 яйця, 1/2 склянки цукру, 1 ст.л. темного какао-порошку, 1 ч.л. борошна
Яєчні жовтки добре розтерти з цукром, додати какао і борошно, розмішати. Розвести гарячим молоком і поставити на вогонь. Весь час помішуючи, довести соус до кипіння. Як тільки соус загусне, зняти його з вогню і процідити через сито.