Домашня печеня: дізнайся хитрість рецепта
Здавалося б, печеня − настільки популярна і звичайна страва, що готувати її повинна вміти кожна господиня. Насправді печеня має свій секрет, і якщо ти його не знаєш, то ризикуєш замість шикарної смачної страви отримати банальну варену картоплю з м'ясом.
У чому полягає хитрість правильно приготовленої печені? Читай на tochka.net і готуй із задоволенням!
Домашня печеня − інгредієнти:
300 г свинини,
300 г картоплі,
1 морква,
1 цибулина,
1 болгарський перець,
2 зубки часнику,
зелень (кріп, петрушка),
3 ст. ложки олії,
2 лаврові листки,
0,5 ч. ложки хмелі-сунелі,
0,5 ч. ложки меленого коріандру,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком,
200 мл бульйону або води.
Домашня печеня − приготування:
М'ясо поріж невеликими шматочками. Картоплю поріж приблизно такими ж шматочками, як і м'ясо. Дрібно покриши цибулю. Моркву і болгарський перець поріж невеликими кубиками. Подрібни зелень. Часник пропусти через часничницю.
Обсмаж м'ясо на сковороді в розігрітій олії з усіх боків на великому вогні приблизно 5 хвилин. Старайся, щоб м'ясо саме обсмажувалося до золотистого кольору, а не варилося у власному соку, а для цього його не повинно бути багато на сковороді. Можна обсмажити його кількома порціями.
Зменш вогонь до мінімуму, накрий кришкою і потушкуй м'ясо ще 5-7 хвилин. Потім переклади його в форму для запікання або сотейник.
У розігрітій олії спасеруй цибулю 5 хвилин, потім додай моркву, болгарський перець і обсмаж, помішуючи, 5-7 хвилин. Виклади до овочів картоплю і обсмаж її з усіх боків до золотистого кольору приблизно 5 хвилин.
Переклади обсмажені овочі до м'яса, додай спеції, посоли і влий бульйон. Відправляй печеню в розігріту до 180°С духовку і готуй 40-50 хвилин. Потім збільш температуру до 200°С і запікай печеню ще 15 хвилин. Наприкінці додай часник і зелень.
Подавай домашню печеню гарячою з салатом і зеленню.
Смачного!