Екзотичне поєднання: як приготувати курячий шашлик з ананасами
Напевно, кожен любитель відпочинку на природі має свій "фірмовий" рецепт шашликів. Але іноді хочеться відмовитися від традиційних рецептів, спробувавши щось нове. Наприклад, оригінальне поєднання ніжного курячого м'яса і солодких фруктів – шашлик з курки з ананасами.
Доступна екзотика
Хоча багато хто з часткою скептицизму ставиться до поєднання солодкого і солоного в одній страві, у багатьох національних кухнях м'ясо межує з фруктами. Це і український борщ з чорносливом, і єврейське м'ясо в кисло-солодкому соусі, і знаменитий грузинський суп харчо, і інші не менш популярні страви.
Солодкий і ароматний ананас поєднується з ніжним і трохи сухуватим курячим м'ясом і в салатах, і в піці, і навіть в гарячих стравах – шашликах. Запашний ананасовий сік просочує куряче м'ясо, збагачуючи його смак і аромат. Крім того, куряче м'ясо в поєднанні з ананасами завжди готується швидше і відрізняється особливо ніжною консистенцією.
Секрети приготування
Щоб приготувати смачний, але при цьому нежирний шашлик, слід ретельно вибирати маринад для цієї страви. Сметана і майонез не підійдуть через високий вміст жирів, а ось вино або ананасовий сік будуть вельми до речі.
Ананас містить речовини, що сприяють розм'якшенню м'яса, тому шашлик, вимочений в ананасному соку, буквально тане в роті. Нежирний курячий шашлик чудово поєднується з різними свіжими овочами. Добре підійде до такої страви ніжний і освіжаючий салат зі свіжих огірків і ананасів, солодкий перець в будь-якому вигляді, традиційні салати з помідорів.
Курка в ананасах
Для приготування цього оригінального блюда можна використовувати як свіжі ананаси, так і консервовані. Вибираючи консерви, слід віддати перевагу ананасам у легкому сиропі зі зниженим вмістом цукру, інакше готова страва матиме виражений солодкуватий смак, який подобається не всім.
Півтора кілограма курячого філе слід нарізати порційними шматками. Для приготування маринаду слід взяти ананасовий сік або сироп, додати за смаком сіль, чорний мелений перець, трохи імбиру, пару ложок соєвого соусу. Все ретельно перемішати і залити приготовленою сумішшю шматочки курячого філе. Закрити ємність з майбутнім шашликом плівкою і залишити маринуватися в прохолодному місці протягом двох-трьох годин. Після цього нанизати шматочки курки на шампури, чергуючи їх з скибочками ананаса і різнобарвного солодкого перцю.
Обсмажувати над вугіллям до готовності і подавати до столу зі свіжою зеленню і овочами. В якості соусу ідеально підійде екзотичний чатні з манго з ананасом. Для приготування такого пряного чатні обсмажену м'якоть манго і ананаса перетворюють в пюре з додаванням яблучного оцту, масла, гострого перцю, імбиру і часнику.