«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Яблучний сидр. Супер рецепт! Набагато смачніше ніж з магазину!

Сидр − це легке, смачне, підбадьорливе, ароматне вино міцністю приблизно 8 градусів. Найчастіше цей напій готується з яблук, хоча можна застосовувати й інші фрукти. Яблучний сидр отримують завдяки природному процесу бродіння, без додавання дріжджів.

Сидр зазвичай подають охолодженим у винних келихах. Для сидру характерний мутнуватий осад на дні, тому існує традиція недопивати весь напій із келиха. Яблучний сидр готовий до вживання, і ти можеш насолоджуватися чистим напоєм, а можеш за бажання приготувати на його основі глінтвейн. Щ

об яблучний сидр вийшов по-справжньому смачним і ароматним, не бери зелені, недозрілі або навпаки дуже стиглі яблука, а також погані і гнилі. Також бажано не змішувати різні сорти яблук, а використовувати соковиті і в міру солодкі плоди.

Яблучний сидр − інгредієнти:

5 кг яблук,

750 г цукру.

Яблучний сидр − приготування:

Яблука очисти від хвостиків та насіння і разом зі шкіркою пропусти через м'ясорубку. Додай цукор і перемішай.

Отриманим яблучним пюре наповни приблизно наполовину підготовлені стерилізовані банки.

Горлечка банок зав'яжи бавовняними серветками і залиш банки в темному теплому місці на 4 дні, періодично перемішуючи яблучне пюре.

На 4-й день мають з'явитися ознаки бродіння: піна і характерний запах.

З перебродилих яблук відіжми сік і перелий його в чисту банку.

На горлечко постав водяний затвор (підійде медична рукавичка).

Яблучний сидр має вистоятися приблизно 50 днів, поки не посвітлішає, а на дно не випаде осад.

Після цього проціди яблучний сидр, щільно закрий пробкою і залиш настоюватися ще на 90 днів у темне прохолодне місце.

Смачного!

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі