«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Як приготувати домашній зефір

Звичайно, зефір можна купити в магазині, але завжди приємно приготувати його для дітей і чоловіка. До того ж він може бути прекрасним подарунком, якщо красиво упакувати його, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

Стиглі сливи без кісточок - 450 г
Білки - 2 шт.
Цукор - 550 г
Цукрова пудра - 100 г
Кукурудзяний крохмаль - 100 г
Листовий желатин - 24 г
Спосіб приготування:

Сливи наріжте. Перемішайте в каструлі з 50 г цукру. Накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні, періодично помішуючи, до м'якості слив, 20 хвилин. Якщо сливи дуже соковиті, злийте надлишки соку. Подрібніть сливи блендером в пюре.
Квадратну форму застеліть папером для випічки. Присипте дно тонким шаром суміші з цукрової пудри і крохмалю. Желатин залийте холодною водою і залиште на 10 хвилин.
У сотейнику змішати цукор, що залишіть сироп до температури 125 °C.
Одночасно збийте білки в стійку піну. Коли сироп буде готовий, змішайте його з віджатим желатином і сливовим пюре.
При постійному збиванні поступово влийте отриману суміш до білків. Збивайте масу до загущення та однорідності. Вилийте її в форму і залиште при кімнатній температурі на 2-3 години.
Коли зефір застигне, розстеліть на столі аркуш паперу для випічки, присипте його залишками цукрової пудри і крохмалю.
Перевернувши, перекладіть шар зефіру. Використовуючи великий гострий ніж, розріжте зефір на невеликі смужки або квадрати.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі