«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Як приготувати лечо на зиму: ТОП-5 рецептів

Лечо з болгарського перцю – це смачна заготівля на зиму, яка буде завжди під рукою. Домашнє лечо можна додавати в супи, а також подавати з картоплею, рисом або макаронами.

Лечо з помідорами і часником
Складові:

3 кг помідорів
10 шт. червоного болгарського перцю
1 склянка цукру
1.2 ст. л. солі
7-8 зубчиків часнику
1 ч. л. суміші мелених перців
Рецепт приготування:

Помідори і перець помити, обрізати плодоніжки у помідорів і видалити насіннєві коробки у перців. Часник очистити і дрібно нарізати.
Половину помідорів дрібно нарізати. Перець нарізати довільно.
Підготовлені інгредієнти помістити в каструлю. Варити 10 хвилин. Після чого додати решту помідорів, крупно нарізати.
Додати сіль, цукор і мелений перець. Варити ще 30 хвилин.
Готове гаряче лечо розлити по стерилізованих банках і закатати. Банки перевернути і залишити до повного охолодження. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 7 банок по 0,5 л.
Солодке лечо з прянощами

Пряне лечо
Складові:

3 кг помідорів
1,5 склянки цукру
1 стакан рослинної олії
8-10 горошин чорного перцю
2 ст.л. солі
3 лаврові листки
2 столові ложки оцту 9%
3 кг солодкого перцю
Рецепт приготування:

Помідори помити і пропустити через м'ясорубку.
Додати цукор, рослинну олію, чорний перець, сіль, лавровий лист і оцет. Довести до кипіння і варити 30 хвилин, потім додати попередньо нарізаний перець. Кип'ятити ще 5-10 хвилин.
Простерилізувати банки і кришки.
Налити в банки лечо, закатати, перевернути і укутати до повного охолодження
Порада: Зберігати лечо можна без холодильника всю зиму. Лечо буде готове до вживання вже на наступну добу.

Лечо з морквою
Складові:

2 кг помідорів
1 кг болгарського перцю
1 кг моркви
5 ст. л. рослинної олії
1 ст. л. оцтової есенції
5 ст. л. цукру
1 ст. л. солі
1 стакан води
Рецепт приготування:

Простерилізувати банки і металеві кришки.
Помідори помити, видалити плодоніжки, порізати на шматки і пропустити через м'ясорубку.
Додати сіль, цукор і рослинне масло. Поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити 40 хвилин.
Моркву і болгарський перець помити. Моркву почистити, у болгарського перцю видалити насіння і плодоніжки. Моркву нарізати довгою соломкою, а перці – досить крупно, але так, щоб зручно було їсти.
Додати овочі в томатний сік, що перекипів, довести до кипіння і варити 20 хвилин. Після цього в лечо необхідно додати оцтову есенцію і добре перемішати.
Розлити лечо по підготовлених банках і відразу ж закатати. Перевернути, укутати і дати повністю охолонути. Зберігатися лечо може навіть при кімнатній температурі, але обов'язково без доступу прямих сонячних променів.
Лечо по-болгарськи


Лечо по-болгарськи
Складові:

1 кг солодкого перцю
1 кг томатного пюре
2 ст.л. цукру
1 ст.л. солі
Рецепт приготування:

Різнобарвний перець помити, очистити від плодоніжок і насіння. Нарізати уздовж на широкі смужки або на квадратики.
Пюре зі свіжих помідорів (пропущених через м'ясорубку або подрібнених в блендері) уварити в 2-3 рази.
Додати сіль, цукор, нарізаний перець і варити 20-30 хвилин, помішуючи.
Закатати лечо в стерилізовані банки.
Гостре лечо

Гостре лечо на зиму
Складові:

3 кг помідорів
3 кг болгарського перцю
1-2 стручки пекучого червоного перцю
4 ст.л. крупної солі
1,5 склянки цукру
60-80 мл яблучного оцту 6%
2 лаврові листки
6-8 шт. перцю горошком
200 мл рослинної олії
Рецепт приготування:

Помідори пропустити через м'ясорубку, кип'ятити на повільному вогні 15 хвилин.
Потім додати сіль, цукор, рослинну олію і нарізані перці. Варити на повільному вогні 20 хвилин.
Після цього додати перець горошком, лавровий лист, оцет і кип'ятити ще близько 5 хвилин. Розкласти в стерилізовані банки і закатати.
На останньому етапі закриті банки поставити догори дном, накрити рушником і залишити до повного охолодження.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі