Як приготувати сливове вино
Сливове вино відрізняється цікавим фруктовим ароматом. Як приготувати його в домашніх умовах, розповів телеведучий каналу "Україна" Сергій Лівадний.
Перший секрет – збирати сливи потрібно тоді, коли вони вже почнуть падати на землю. Якщо вам попадаються гнилі плоди, викиньте їх – вони тільки зіпсують напій.
Другий секрет – Не мийте фрукти. Замість цього протріть кожну сливу чистою ганчіркою. Якщо плоди помити, вони не "заграють", а згниють, і перетворяться на звичайне добриво.
Наступний крок – дістаньте кісточки з фруктів.
Змішайте сливи з водою в пропорції 1: 1. Це потрібно для того, щоб плоди повністю віддали свій сік, а потім дріжджі перетворили його на вино.
На кожен кілограм слив додавайте по 100-300 г цукру, в залежності від солодощі фруктів. Поставте в темне прохолодне місце на кілька днів.
Коли сливи повністю віддадуть свій сік в розчин, їх потрібно відфільтрувати і залишити для бродіння до повної готовності.
Вино зі слив приємно здивує своїм смаком ваших рідних і близьких.
Головне – дотримуйтеся чистоти, і все у вас вийде!