«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Як врятувати пересолені страви?

Вам на замітку. Якщо в процесі кулінарної творчості ви відволіклися і переборщили із сіллю, спробуйте відновити прийнятний смак страви або продукту за допомогою підручних засобів.

Суп можна повернути до життя, опустивши в нього марлевий мішечок (або пакетик) з рисом або будь-якою іншою крупою – вона вбере зайву сіль. Згодом її можна використовувати в якості гарніру. Таким же чином працюють картопля і локшина.
Овочі досить залити холодною водою, довести до кипіння і залишити на кілька хвилин.
Овочеве рагу врятують попередньо пасеровані помідори, а також м’які несолоні сири типу бринзи або моцарелли.
Картопляне пюре стане менш солоним, якщо додати в нього яйце. У складних випадках можна зварити ще одну порцію картоплі і з’єднати з пересоленою частиною.
Гриби, рибу, м’ясо можна розбавити картоплею, сметанним соусом, цибулевою піджаркою, рисом.
За тим же принципом можна відновити фарш, додавши до нього рис, картоплю, тертий кабачок, моркву, цибулю.
Якщо часу на виправлення немає, напоїть гостей брютом. Бульбашки, що виходять з ігристих вин, усувають чутливість язикових сосочків. Навіть якщо фокус не вдасться, всі напевно залишаться задоволені трапезою.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі