«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Як заготовлювати зелені помідори на зиму: правила соління

Заготівля зелених помідорів на зиму стане в нагоді тобі, якщо ти хочеш здивувати гостей нестандартними закрутками, любовно приготованими у найбільш овочеві сезони. Як без зайвої мороки заготовити смачні зелені помідори на зиму?

 Солоні або мариновані зелені помідори взимку завжди мають величезний успіх, оскільки за гостротою, прянощами і пікантністю вони не поступаються навіть прославленим закускам на зразок маринованого імбиру або молодих качанів кукурудзи. Там, де є зелені помідори, апетит завжди значно вище: приготовані таким чином овочі покращують обмін речовин і сприяють збільшенню апетиту. З цієї причини, якщо ти хочеш скинути вагу, тобі краще їсти їх поменше, тому що інакше відірватися від зелених помідор взимку буде вельми непросто.

Консервування зелених помідорів на зиму: простий рецепт

Щоб приготувати зелені помідори, тобі знадобляться:

Зелені помідори - 1 кілограм,

Селера (зелень) - 200 грамів,

Петрушка - 150 грамів,

Кріп (зелень) - 100 грамів,

Часник - 50 грамів,

Червоний стручковий перець - 1 штука,

Сіль - 1 столова ложка,

Вода - 600 мілілітрів,

Лавровий лист.

Зелені помідори на зиму - рецепт приготування:

Підготуй помідори. Вони мають бути добре вимиті, а вода на момент виготовлення має повністю стекти, забираючи шкідливі бактерії на поверхні овочів. Скип'яти воду в окремій каструльці. Коли вона закипить - опусти в неї селеру і петрушку, нехай вони добре проваряться і наситять майбутній маринад свої смаком і ароматом.

Після закипання кинь туди сіль. Розріж гострий перець вздовж і вийми все насіння. Нарізати його для закатки можна і менш акуратно, проте обов'язково півкільцями. І без насіннячок - інакше помідори будуть занадто гострими і гіркуватими. Розклади помідори по банках, чергуючи їх з іншими інгредієнтами. Додай у кожну банку один лавровий лист і нарізаний четвертинками часник.

Після цього залий банки розсолом і залиш охолоджуватися при кімнатній температурі. Після охолодження помісти банки туди, де їм буде прохолодно і темно. Саме тоді примхливі овочі на кшталт зелених помідорів і не подумають вибухати або здуватися.

Остаточно страва буде готова через два тижні після зберігання в сухому теплому місці (наприклад, у холодильнику або якісному погребі). З часом, звичайно, вони можуть почати псуватися (особливо якщо розсіл швидко став каламутним), проте грамотне слідування рецепту убезпечить помідори від плісняви, а банку - від здуття і бомбажу.

Смачного!

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі