Як заготовлювати зелені помідори на зиму: правила соління
Заготівля зелених помідорів на зиму стане в нагоді тобі, якщо ти хочеш здивувати гостей нестандартними закрутками, любовно приготованими у найбільш овочеві сезони. Як без зайвої мороки заготовити смачні зелені помідори на зиму?
Солоні або мариновані зелені помідори взимку завжди мають величезний успіх, оскільки за гостротою, прянощами і пікантністю вони не поступаються навіть прославленим закускам на зразок маринованого імбиру або молодих качанів кукурудзи. Там, де є зелені помідори, апетит завжди значно вище: приготовані таким чином овочі покращують обмін речовин і сприяють збільшенню апетиту. З цієї причини, якщо ти хочеш скинути вагу, тобі краще їсти їх поменше, тому що інакше відірватися від зелених помідор взимку буде вельми непросто.
Консервування зелених помідорів на зиму: простий рецепт
Щоб приготувати зелені помідори, тобі знадобляться:
Зелені помідори - 1 кілограм,
Селера (зелень) - 200 грамів,
Петрушка - 150 грамів,
Кріп (зелень) - 100 грамів,
Часник - 50 грамів,
Червоний стручковий перець - 1 штука,
Сіль - 1 столова ложка,
Вода - 600 мілілітрів,
Лавровий лист.
Зелені помідори на зиму - рецепт приготування:
Підготуй помідори. Вони мають бути добре вимиті, а вода на момент виготовлення має повністю стекти, забираючи шкідливі бактерії на поверхні овочів. Скип'яти воду в окремій каструльці. Коли вона закипить - опусти в неї селеру і петрушку, нехай вони добре проваряться і наситять майбутній маринад свої смаком і ароматом.
Після закипання кинь туди сіль. Розріж гострий перець вздовж і вийми все насіння. Нарізати його для закатки можна і менш акуратно, проте обов'язково півкільцями. І без насіннячок - інакше помідори будуть занадто гострими і гіркуватими. Розклади помідори по банках, чергуючи їх з іншими інгредієнтами. Додай у кожну банку один лавровий лист і нарізаний четвертинками часник.
Після цього залий банки розсолом і залиш охолоджуватися при кімнатній температурі. Після охолодження помісти банки туди, де їм буде прохолодно і темно. Саме тоді примхливі овочі на кшталт зелених помідорів і не подумають вибухати або здуватися.
Остаточно страва буде готова через два тижні після зберігання в сухому теплому місці (наприклад, у холодильнику або якісному погребі). З часом, звичайно, вони можуть почати псуватися (особливо якщо розсіл швидко став каламутним), проте грамотне слідування рецепту убезпечить помідори від плісняви, а банку - від здуття і бомбажу.
Смачного!