«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Які продукти знижують високий тиск у крові?

Часник є одним з найкращих продуктів для поліпшення гіпертонії та для вашого здоров'я в цілому. Якщо споживати його сирим, він також може допомогти знизити рівень холестерину.

Високий кров’яний тиск вважають “хронічним” захворюванням, яке характеризується збільшенням кров’яного тиску в артеріях.

Артеріальний тиск буває двох видів: систолічний та діастолічний. Це показники кров’яного тиску, коли серце працює і перебуває в стані спокою.

У цій статті ми розкажемо вам, які продукти знижують високий кров’яний тиск природним шляхом.

Що викликає високий кров’яний тиск?
Деякі харчові звички, генетичні чинники та захворювання підвищують ризик розвитку артеріальної гіпертензії. Ось найбільш поширені фактори:


Натрій
Коли ми їмо забагато солоної їжі, кров’яний тиск підвищується. Одна третина пацієнтів, які страждають на гіпертонію, чутлива до натрію, адже він збільшує затримку рідини в організмі.


Зниження секреції реніну
Люди афроамериканського походження, як правило, виробляють менше реніну (речовини, яку синтезують нирки), і через це вони більш сприйнятливі до гіпертонії. Це також означає, що пов’язані з реніном ліки будуть менш ефективними.


Стійкість до інсуліну
Багато людей, які страждають на діабет, також мають гіпертонію. Інсулін має здатність стимулювати активність симпатичної нервової системи, але без підвищення кров’яного тиску.

З цієї причини проблеми, пов’язані з інсуліном, додатково сприяють підвищенню кров’яного тиску.


Надмірна вага та ожиріння
Існує тісний зв’язок між індексом маси тіла і високим кров’яним тиском.

Серце має працювати важче, щоб качати кров через артерії, які забиваються жиром. Це створює додаткове навантаження на стінки артерій.


Генетична схильність
Є деякі гени, які можуть призвести до підвищеного ризику високого кров’яного тиску. Існує також зв’язок між гіпертонію та ішемічною і нирковою недостатністю.
Тож якщо у вас є сімейна історія високого кров’яного тиску, у вас високий шанс його розвитку.


Вік
Коли ви старієте, збільшується ризик розвитку високого кров’яного тиску, оскільки артеріальні стінки тоншають і псуються, а кровоносні судини тверднуть.

Оскільки стінки артерій втрачають еластичність, крові важче по них текти.


Що треба їсти, щоб знизити високий кров’яний тиск?
Після того, як ви дізналися причини високого кров’яного тиску, наступний крок – зменшити його.

Низький вміст натрію, збалансована дієта, яка супроводжується фізичними вправами, та спокійніший спосіб життя можуть допомогти вам подолати цю хворобу.

Ось деякі з найкращих продуктів, якщо ви хочете знизити кров’яний тиск природним чином:


Часник
Він ідеально підходить для всіх. Його вважають потужним антибіотиком. Споживання 1-2 зубчиків часнику щодня (найкраще в сирому вигляді) знижує кров’яний тиск і рівень холестерину.

Як щодо часнику натщесерце? Він містить аліцин – сполуку з властивостями, які знижують високий кров’яний тиск.


Помідор
Помідори містять амінокислоти, які допомагають знизити високий кров’яний тиск. Лікопен і глутатіон – сполуки, які також містяться в помідорах, це два потужних антиоксиданти, які покращують кровообіг.

Їжте сирі помідори в складі салатів, соків або гаспачо.


Ананас
Цей плід багатий на бромелайн – фермент, який розчиняє згустки крові та розріджує кров.

Пийте ананасовий сік або їжте кілька шматочків для легкого десерту принаймні один раз на тиждень, щоб скористатися всіма корисними властивостями, які цей тропічний фрукт може запропонувати для вашої серцево-судинної системи.


Банани
Банани сповнені магнієм і калієм. Їх рекомендують тим, хто приймає сечогінні засоби або ліки проти кров’яного тиску, які зменшують ці необхідні поживні речовини).

Вони також корисні для запобігання м’язовим спазмам і є хорошим джерелом вітамінів. Їжте банани окремо або в смузі.


Морква
Морква багата на вітамін С і бета-каротин. Вона ідеально підходить для запобігання проблемам у системі кровообігу.

Їжте моркву сирою (наприклад, терту) в салатах або коктейлях для зниження рівня холестерину, захисту кровоносних судин і профілактики атеросклерозу.


Бобові
Сочевиця, нут, квасоля, горох… Їжте їх принаймні тричі на тиждень, щоб забезпечити організм калієм, магнієм, вітамінами групи В, залізом і клітковиною.

Вони також багаті на незамінні жирні кислоти й рослинні білки.


Хрестоцвіті овочі
Всі хрестоцвіті овочі, серед яких броколі, капуста і брюссельська капуста, містять антиоксиданти, які запобігають дегенерації артерій і підтримують здоров’я судин.

Є тисячі рецептів з цими овочами, які сповнені глюкозинолатів, щоб тримати під контролем кров’яний тиск.


Лимони
Цей цитрусовий фрукт багатий на вітамін С і флавоноїди.

Обидві поживні речовини допомагають тримати артерії в хорошій формі та поліпшити їхню еластичність. Це не дає крові чинити занадто великий тиск на серце.

Використовуйте лимони для заправки салатів або для додання стравам аромату.


Куркума
Ця спеція має характерний аромат. Вона містить кілька сполук, які знижують рівень тригліцеридів і поганого холестерину.

Куркума ідеально підходить для профілактики серцево-судинних захворювань.

Додайте її в рис, макарони або смажені страви. Вона справді корисна і здорова.


Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі