Ідеальні чорничні маффіни
Мафіни з чорницею - популярний сніданок в Америці. У цьому рецепті від Марти Стюарт є два варіанти приготування: зробити хрустку крихту або посипати маффіни цукром і мускатним горіхом перед випіканням.
Чорничні маффіни від Марти Стюарт
Складові:
Для посипки:
1 1/4 чашки борошна
1/2 чашки світло-коричневого цукру
1/2 чайної ложки солі
3/4 чайної ложки меленої кориці
1/2 чашки вершкового масла, розтопленого і охолодженого
Для кексів:
3 чашки плюс 2 столові ложки борошна
1 столова ложка розпушувача
1 чайна ложка солі
6 столових ложок вершкового масла кімнатної температури
1 1/4 чашки цукру
1 велике ціле яйце плюс 2 великих яєчних жовтки
1 чайна ложка екстракту ванілі
1 чашка молока
2 чашки свіжої чорниці
цукор і мускатний горіх – за бажанням
Рецепт приготування:
Якщо хочете, приготуйте посипку: перемішайте борошно, коричневий цукор, сіль і корицю в мисці. Влийте розтоплене масло і розмішуйте силіконовою лопаткою доти, поки не утворяться великі крихти.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть 12 формочок для мафінів паперовими вкладишами.
Просійте борошно, розпушувач і сіль в миску.
За допомогою міксера збийте вершкове масло і цукор в пишний світлий крем.
Додайте яйця і ваніль, перемішайте. Чергуючи, додайте борошняну суміш і молоко, починаючи і закінчуючи борошном. Акуратно додайте чорницю, намагаючись не притискати ягоди.
Розділіть тісто між формочками, щедро посипте приготовані крихти. В якості альтернативи можна використовувати цукор, змішаний з мускатним горіхом.
Випікайте близько 30 хвилин, поки маффіни не підрум'яняться. Дайте їм охолонути протягом 15 хвилин у формі, потім перекладіть на решітку.