Кабачкова і баклажанна: два простих рецепти овочевої ікри
Овочеву ікру можна подавати гарячою і холодною, з гречаною кашею на гарнір і просто з хлібом. Баклажанна ікра
Інгредієнти:
баклажани – 3 кг
болгарський перець – 1,5 кг
цибуля ріпчаста – 300 г
помідори – 1,5 кг
часник – 6 зубчиків
рослинне масло – 100 мл
сіль, перець – за смаком
кріп, петрушка – невеликий пучок
Рецепт приготування:
Всі овочі добре промиваємо проточною водою і сушимо. Баклажани розрізаємо вздовж на 2 частини, викладаємо на деко і змащуємо зрізи рослинним маслом. Запікаємо в нагрітій до 220 градусів духовці 25 хвилин. Коли баклажани будуть готові, знімаємо з них шкірку.
Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. З перцю видаляємо насіннєву коробку і ріжемо його маленькими кубиками.
Помідори подрібнюємо в блендері (можна попередньо зняти шкірку). У глибокій жаровитривалій формі розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
Додаємо перець і обсмажуємо, помішуючи 5 хвилин. До цибулі і перцю додаємо помідори, перемішуємо і готуємо на слабкому вогні ще 10 хвилин.
Додаємо м'якоть баклажанів, перемішуємо і тушкуємо, періодично помішуючи до тих пір, поки вся зайва рідина з ікри не зникне (близько 20 хвилин).
Часник очищаємо і подрібнюємо разом з зеленню.
До баклажанів додаємо часник, зелень, сіль, перець.
Все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Готово!
Кабачкова ікра
Інгредієнти:
кабачки -1 кг
помідори – 0,5 кг
ріпчаста цибуля – 3-4 шт.
морква – 0,5 кг
олія соняшникова – 4 ст.л
часник – 4 зубчики
кріп – 1 пучок
сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
Кабачки миємо, якщо молоді – просто нарізаємо кубиками, якщо не дуже – очищаємо від шкірки і кісточок. Помідори миємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками.
Цибулю дрібно рубаємо, моркву натираємо на крупній тертці. У великій сковороді розігріваємо олію, додаємо на сковороду цибулю з морквою і злегка обсмажуємо на швидкому вогні, після чого на сковороду додаємо помідори.
Все разом спочатку обсмажуємо на швидкому вогні, а потім тушкуємо доки не випарується вся рідина. Вміст сковороди перемелюємо в блендері.
На сковороду додаємо трохи олії, обсмажуємо до золотистого кольору кабачки, додаємо до них пюре з помідорів, цибулі та моркви.
Додаємо сіль і перець і тушкуємо, доки не зникне зайва рідина (приблизно 30-40 хвилин). Додаємо подрібнений часник і кріп.
Добре перемішуємо і даємо трохи настоятися.
Можна подавати гарячою і холодною, з гречаною кашею на гарнір і просто з хлібом.