«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Кабачкова і баклажанна: два простих рецепти овочевої ікри

Овочеву ікру можна подавати гарячою і холодною, з гречаною кашею на гарнір і просто з хлібом. Баклажанна ікра

Інгредієнти:

баклажани – 3 кг

болгарський перець – 1,5 кг

цибуля ріпчаста – 300 г

помідори – 1,5 кг

часник – 6 зубчиків

рослинне масло – 100 мл

сіль, перець – за смаком

кріп, петрушка – невеликий пучок

Рецепт приготування:

Всі овочі добре промиваємо проточною водою і сушимо. Баклажани розрізаємо вздовж на 2 частини, викладаємо на деко і змащуємо зрізи рослинним маслом. Запікаємо в нагрітій до 220 градусів духовці 25 хвилин. Коли баклажани будуть готові, знімаємо з них шкірку.

Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. З перцю видаляємо насіннєву коробку і ріжемо його маленькими кубиками.

Помідори подрібнюємо в блендері (можна попередньо зняти шкірку). У глибокій жаровитривалій формі розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

Додаємо перець і обсмажуємо, помішуючи 5 хвилин. До цибулі і перцю додаємо помідори, перемішуємо і готуємо на слабкому вогні ще 10 хвилин.

Додаємо м'якоть баклажанів, перемішуємо і тушкуємо, періодично помішуючи до тих пір, поки вся зайва рідина з ікри не зникне (близько 20 хвилин).

Часник очищаємо і подрібнюємо разом з зеленню.

До баклажанів додаємо часник, зелень, сіль, перець.

Все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Готово!

Кабачкова ікра

Інгредієнти:

кабачки -1 кг

помідори – 0,5 кг

ріпчаста цибуля – 3-4 шт.

морква – 0,5 кг

олія соняшникова – 4 ст.л

часник – 4 зубчики

кріп – 1 пучок

сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

Кабачки миємо, якщо молоді – просто нарізаємо кубиками, якщо не дуже – очищаємо від шкірки і кісточок. Помідори миємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками.

Цибулю дрібно рубаємо, моркву натираємо на крупній тертці. У великій сковороді розігріваємо олію, додаємо на сковороду цибулю з морквою і злегка обсмажуємо на швидкому вогні, після чого на сковороду додаємо помідори.

Все разом спочатку обсмажуємо на швидкому вогні, а потім тушкуємо доки не випарується вся рідина. Вміст сковороди перемелюємо в блендері.

На сковороду додаємо трохи олії, обсмажуємо до золотистого кольору кабачки, додаємо до них пюре з помідорів, цибулі та моркви.

Додаємо сіль і перець і тушкуємо, доки не зникне зайва рідина (приблизно 30-40 хвилин). Додаємо подрібнений часник і кріп.

Добре перемішуємо і даємо трохи настоятися.

Можна подавати гарячою і холодною, з гречаною кашею на гарнір і просто з хлібом.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі