«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Кабачкова ікра на зиму: домашня консервація без стерилізації

Смачна і корисна кабачкова ікра на зиму являє собою овочеву суміш. Завдяки різному складу і кількості овочів можна отримати і різний смак ікри.

Крім самих кабачків, до цієї страви з успіхом можна додавати інші сезонні овочі та фрукти: баклажани, помідори, моркву, болгарський перець, зелень, яблука, сливи тощо. Від цього смаковий букет тільки збагатиться.

На відміну від закуски, яка свіжоприготовленою подається на стіл, кабачкова ікра на зиму вимагає обов'язкової добавки оцту.

Цей консервант вбереже твою консервацію від вибуху. 

Інгредієнти:

2 кг кабачків, 0,5 кг моркви, 0,5 кг болгарського перцю, 3-4 цибулини, 2 зубка часника, 2 ст. ложки томатної пасти, 1 ст. ложка цукру, 1 склянка олії, 2 ст. ложки 9%-го оцту, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 1-2 ст. ложки солі.

 

Спосіб приготування:

Всі овочі ретельно промий, почисть і поріж на невеликі шматочки. Молоді кабачки можна не очищати від шкірки і насіння. Цибулю дрібно поріж. Моркву, кабачки і перець пропусти через м'ясорубку. У широкій каструлі з товстими стінками спасеруй подрібнену цибулю.

Переклади до неї овочеву суміш і на великому вогні доведи до кипіння, постійно помішуючи, щоб не підгоріла. Потім залий олією і вари на повільному вогні, періодично помішуючи, приблизно 1 годину. Посоли, поперчи, додай у кабачкову ікру томат, цукор, подрібнений часник, добре перемішай і продовжуй варити ще 15-20 хвилин.

Після цього налий оцет, перемішай, наповни ікрою стерилізовані банки і закатай. Переверни банки догори дном, укутай рушником або ковдрою і залиш до повного охолодження. Домашня кабачкова ікра на зиму згодиться і як самостійна страва з хлібом, і як додаток до різних гарнірів.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі