«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Качка з яблуками і медом: класичний рецепт

Качка з яблуками за рецептом від tochka.net виходить смачною й ароматною, з апетитною золотистою скоринкою. Це універсальна страва, адже качку з яблуками можна подати і до сімейного обіду, і до святкового столу.

Качка з яблуками в духовці - інгредієнти:

качка приблизно 1,5-2 кг,
0,5 кг кисло-солодких соковитих яблук,
3-4 ст. ложки меду,
2 ст. ложки олії,
розмарин,
коріандр,
2 зубки часнику,
перець чорний мелений,
сіль за смаком.


Качка з яблуками - покроковий рецепт:

Качку очисти від залишків пір'я і "колодочок", добре помий і обсуши.
Приготуй медовий соус для обмазування. З'єднай мед, товчений часник, чорний мелений перець, коріандр, розмарин, сіль, олію і перемішай.
Отриманим соусом гарненько натри качку всередині і ззовні і залиш на 30-60 хвилин при кімнатній температурі.
Яблука помий, поріж на часточки і видали серединки.
Нафаршируй качку частиною яблук. Щоб вони не вивалювалися, заший черевце або заколи зубочистками, які потім не забудь витягнути перед подачею.
Крила і ніжки качки зв'яжи нитками або зроби надрізи на шкірці і заправ їх туди.
Качка з яблуками викладається на спинку у форму для випікання (наприклад, гусятницю).
Навколо качки поклади яблука і додай приблизно пару столових ложок води на дно форми.
Відправляй качку з яблуками в розігріту до 200°С духовку і запікай протягом 2 годин.
Через 20-30 хвилин полий качку соком, що виділився, і знизь температуру до 180°С. Періодично поливай качку соком, що виділився.
Качка з яблуками і медом подається гарячою. В якості гарніру чудово підійде відварна картопля або рис.

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі