«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Кетчуп на зиму: найсмачніший рецепт

Приготувати по-справжньому смачний домашній кетчуп на зиму - завдання не з простих. Але сподіваємося, що, скориставшись рецептом від tochka.net, ти будеш дуже задоволена результатом.

З одного боку, вибір соусів на полицях магазинів дозволяє господаркам так розслабитися, що можна і не замислюватися про якісь заготовки. Але з іншого - почитавши склад промислових кетчупів з усіма цими Е-шками, консервантами, підсилювачами і барвниками, де з натурального - 100% тільки назва, мимоволі рука потягнеться за старою доброю кулінарною книгою, щоб пошукати класні рецепти кетчупу на зиму, і з'явиться бажання самій поворожити над смачним і якісним соусом.

А як гарно відкрити в холодний і безвітамінний час баночку густого червоного літнього соусу і подати його чи то до м'яса, то чи до плову, то чи до смаженої картопельки! Тому сумніви в сторону і швидше берися до заготівлі смачного кетчупу домашнього на зиму!

Для приготування кетчупу на зиму за запропонованим нами рецептом смачніше брати стиглі і соковиті помідори, а також солодкий болгарський перець червоного кольору - так і колір буде яскравішим, і смак більш насиченим.

Рецепт кетчупу в домашніх умовах на зиму - інгредієнти:

5 кг помідорів,
1 кг кислих яблук,
1 кг цибулі,
1 кг червоного болгарського перцю,
1 стакан 9%-го оцту,
10 бутонів гвоздики,
20 горошин духмяного перцю,
1 ч. ложка меленої кориці,
червоний мелений перець за смаком,
2 ст. ложки крохмалю,
2 склянки цукру,
3 ст. ложки солі.
Кетчуп на зиму - рецепт приготування:

Всі плоди очисти від плодоніжок і насіння, крупно поріж, склади в широку каструлю і постав на вогонь.
Доведи до кипіння, потім зменш вогонь, закинь гвоздику, духмяний перець і вари на повільному вогні 1-1,5 години. Маса повинна гарненько уваритися.
Протри овочеву масу через сито, щоб відокремити від макухи.
Відокрем 1 стакан охололого пюре і розведи в ньому крохмаль.
Решту овочевого пюре поверни на вогонь, додай цукор, сіль, корицю, червоний мелений перець, перемішай і вари 15 хвилин.
Потім влий оцет, помішуючи, додай розведений в пюре крохмаль і знову доведи до кипіння.
Швидко розлий гарячий кетчуп по підготовлених стерилізованих банках і закатай.
Переверни банки догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
Зберігай кетчуп на зиму в прохолодному темному місці.
Смачного!

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі