Мммм...сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою
Шукаєте небанальний рецепт сливового пирога? Приготуйте дріжджовий тарт з сливово-медовою начинкою і горіховим штрейзелем.
Сливовий пиріг з крихтою
Складові:
Для тіста:
300 г борошна
20 г свіжих дріжджів
150 мл молока
1 ст.л. цукру
100 г вершкового масла
2 яєчних жовтки
1 яйце – для змазування
цедра лимона – за смаком
1 дрібка солі
Для начинки:
800 г слив
100 г меду
Для крихти:
60 г вершкового масла
50 г цукру
10 г ванільного цукру
80 г борошна
80 г меленого мигдалю
Дріжджі і цукор перемішати, залити теплим молоком, присипати трохи борошном, перемішати. Накрити кухонним рушником і залишити на 10-15 хвилин. Після цього додати решту борошна, жовтки, трохи м'яке вершкове масло, дрібку солі, натерту цедру лимона. Замісити тісто. Присипати його борошном, прикрити рушником і залишити підніматися на 45 хвилин. Для крихти тим часом перетерти масло з цукром, борошном і мигдалем.
Тісто, що піднялося, розкласти рівномірним тонким шаром на змащене олією деко. Зверху викласти шар слив, нарізаних половинками, і полити медом. Загорнути бортики, посипати пиріг мигдальної крихтою, бортики змастити збитим яйцем.
Поставити в розігріту духовку і випікати 20-30 хвилин при температурі 170 ° C.