«На що ти розраховуєш, те і знайдеш» ©

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС

Авторизація

Авторизуйтеся

Мммм...сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою

Шукаєте небанальний рецепт сливового пирога? Приготуйте дріжджовий тарт з сливово-медовою начинкою і горіховим штрейзелем.

Сливовий пиріг з крихтою

Складові:

Для тіста:

300 г борошна

20 г свіжих дріжджів

150 мл молока

1 ст.л. цукру

100 г вершкового масла

2 яєчних жовтки

1 яйце – для змазування

цедра лимона – за смаком

1 дрібка солі

Для начинки:

800 г слив

100 г меду

Для крихти:

60 г вершкового масла

50 г цукру

10 г ванільного цукру

80 г борошна

80 г меленого мигдалю

Дріжджі і цукор перемішати, залити теплим молоком, присипати трохи борошном, перемішати. Накрити кухонним рушником і залишити на 10-15 хвилин. Після цього додати решту борошна, жовтки, трохи м'яке вершкове масло, дрібку солі, натерту цедру лимона. Замісити тісто. Присипати його борошном, прикрити рушником і залишити підніматися на 45 хвилин. Для крихти тим часом перетерти масло з цукром, борошном і мигдалем.

Тісто, що піднялося, розкласти рівномірним тонким шаром на змащене олією деко. Зверху викласти шар слив, нарізаних половинками, і полити медом. Загорнути бортики, посипати пиріг мигдальної крихтою, бортики змастити збитим яйцем.

Поставити в розігріту духовку і випікати 20-30 хвилин при температурі 170 ° C.

Джерело

ВСЕ БУДЕ ЛЮКС
Коментарі (0)
Авторизація
Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі