Оригінальний рецепт закуски: баклажани під часниково-медовим соусом
Якщо ви любите азіатську кухню, приготуйте смажені баклажани з пряним соусом з імбиру, меду та часнику.
Медово-часникові баклажани
Інгредієнти:
2 баклажана
5 ч.л. меду
2-3 зубчики часнику
2 см кореня імбиру
1 лимон
оливкова олія – за смаком
сіль за смаком
інші спеції – за смаком
кунжут
Рецепт приготування:
Баклажани нарізати великими шматками (можна уздовж), підсмажити на оливковій олії з двох сторін. В окремій сковороді в оливковій олії підсмажити заздалегідь роздавлений часник (буквально пару секунд), додати очищений від шкірки і тертий корінь імбиру, мед, сік одного лимона, сіль та інші прянощі. Додати трохи води, перемішати і покласти готові шматочки баклажана. Тримати на невеликому вогні, помішуючи, близько 10 хвилин, щоб баклажани ввібрали соус. Посипати кунжутом і подавати.