Пальчики оближеш: найсмачніший рецепт варення з черешні
Схід славиться своїми солодощами: у багатьох казках та історіях описують велику кількість десертів, якими султани пригощають своїх гостей. На Сході варення готують практично з усіх фруктів, ягід і овочів. Українські господині теж славляться своїм талантом готувати щось смачненьке. Ми пропонуємо вам рецепт черешневого варення з волоськими горіхами. Виходить неймовірно смачно і красиво.
Варення з білої черешні з волоськими горіхами
Інгредієнти:
Біла черешня — 2 кг
Цукор — 1,6 кг
Очищені волоські горіхи — 200 г
спеції за смаком (кориця, кардамон, бадьян, імбир і т. д.)
Спосіб приготування:
У перебраній черешні видаліть плодоніжки. За допомогою спеціального пристосування або шпильки для волосся, як робили це ще наші бабусі, з кожної ягоди вийміть кісточку.
Наріжте волоські горіхи шматочками розміром приблизно з черешневий кісточку. Вставити в кожну ягідку замість кісточки шматочок волоського горіха.
Підготовлені ягоди кладіть в миску. Коли вся черешня готова, засипте ягоди цукром і залиште на кілька годин.
Черешня має дати досить багато соку – стільки, щоб сік повністю закрив плоди. Якщо соку мало, рівномірно збризніть вміст тазу 100-150 мл води.
Перемішувати черешню з цукром краще не треба, іноді можна тільки злегка похитувати миску або прокручувати.
Щоб горіхи не вивалилися і черешня цілої була.
Потім поставте миску з черешнею на середній вогонь і доведіть до кипіння. Злегка зменшіть вогонь і варіть 15 хв. Прокрутіть таз і зніміть з вогню, повністю остудіть.
Проробіть цю процедуру (довести до кипіння, прокрутити, зняти з вогню, повністю остудити) ще два рази, щоб в загальній складності варення варилося 45 хвилин три рази по 15 хвилин.
Коли варення в третій раз повністю охололо, потрібно перевірити, чи готове воно. Капніть краплю на блюдце і розділіть її ложкою.
Якщо крапля не стечется з двох частин назад в одну, отже, варення готове.
Якщо ні, варіть ще раз по тій же схемі.
Варення розлийте по підготовленим банкам, закрийте кришками.